INGREDIENSER

Alla våra produkter innehåller dermatologiskt testade ingredienser med bevisat vårdande och pålitliga egenskaper som du kan lära dig mer om här.

Hyaluronsyra bildas i kroppen och finns naturligt i huden. Ung hud har en hög halt av denna vätskebärande molekyl som hjälper huden att binda vatten. Hud med en hög halt av hyaluronsyra är jämn, elastisk och ser slät och frisk ut. Med åldern minskar kroppens förmåga att bilda hyaluronsyra och därmed hudens förmåga att bibehålla vatten. Huden blir då torrare och vi får rynkor. Då vi tillför hyaluronsyra till huden hjälper vi den att öka fukthalten på lång och kort sikt, förbättra barriärfunktionen samt hudens elasticitet.

Peptider är uppbyggda av naturligt förekommande aminosyror i en kedjeformig struktur. Peptiderna är oftast ganska små, om strukturen består av fler än 50 aminosyror kallar man det istället för ett protein. Så peptider kan också ses som delar av, eller byggstenar i ett protein. I kroppen har peptider viktiga reglerande funktioner genom att de kommunicerar med kroppens celler. Peptider som används i hudvårdsprodukter är skräddarsydda och kan ha många olika effekter i huden. Det vanligaste, speciellt i Anti-Age produkter, är att de hjälper huden att producera kollagen, vilket gör att huden lättare kan reparera sig själv och återfår sin elasticitet, släthet och mjukhet.

Den ena peptiden vi har valt är en tetrapeptid (den består av fyra aminosyror) som har en trippeleffekt. Den stimulerar kollagensyntesen, ökar hudens spänst och reducerar fina linjer och rynkor.

Den andra peptiden vi har valt är en tetrapeptid som motverkar uppkomsten av hyperpigmentering, sk åldersfläckar. Den minskar produktionen av pigment i extra aktiva pigmentceller och leder på så sätt till en jämnare hudton.

Ceramider är speciella lipider (fettämnen) som utgör viktiga byggstenar i huden och hjälper till att upprätthålla hudens naturliga skyddsbarriär. De hjälper till att reparera torr och känslig hud.

En antioxidant är ett ämne som motverkar oxidering och därmed nedbrytning, av andra ämnen. Oxidering kan skapa fria radikaler som skadar cellerna. För att motverka detta kan man tillföra kroppen antioxidanter som behövs i kroppens eget försvarssystem som då hjälper kroppen att skydda sig mot dessa fria radikaler. De vanligaste antioxidanterna är E, C och Avitamin

Panthenol, eller Provitamin B5 är ett ämne som kan omvandla sig själv till Vitamin B5 när den kommer i kontakt med kroppen. Vitamin B5 finns naturligt i många av våra livsmedel, speciellt baljväxter och fullkornsprodukter. Panthenol verkar lugnade och stärkande för huden och binder fukt.

Sheasmör är ett fett som utvinns ur kärnorna från det afrikanska sheanötsträdet som växer vilt på savannen i Nordafrika. I Afrika har sheasmör använts i tusentals år som matfett, men även som hudkräm, hårvårdsmedel och skydd mot sol, vind och hudirritation. Fettet i sheasmör gör att huden blir mjuk utan att kännas fet. Sheasmör ger både näring åt huden och hjälper den att bevara sin egen fukt.

Rapsolja, eller Canola Oil är en vegetabilisk olja utvunnen från raps. Den har mjukgörande, vårdande och lugnande effekt på huden. Canola Oil är rik på E-vitamin och skyddar effektivt mot fria radikaler.

Squalan är en vegetabilisk olja som utvinns ur oliver. Ämnet finns också naturligt i människohuden. Squalan är mjukgörande och återfuktande för huden.

C vitamin återfinns naturligt i hudens alla lager och har goda effekter på vår hud. Genom att applicera C-vitamin på huden kan man stärka kollagenproduktionen, få en fastare hud och reducera rynkor och ojämnheter i hudtonen.

C-vitamin är också en antioxidant som skyddar cellerna mot fria radikaler och oxidativ stress. Det hjälper också till att skydda cellerna mot solens åldrande.

Det finns flera olika typer av vitamin-c som används i hudvårdsprodukter. I L300s vitamin C-serie använder vi Ascorbyl Glucoside som är en stabil, mild men också effektiv form av c-vitamin. När ascorbyl glucoside absorberas i huden bryts det ned till askorbinsyra (ren c-vitamin) vilket gör det ett av de mer effektiva formerna av c-vitamin.

Vitamin E, som också kallas Tocopheryl Acetate eller Tocopherol, är en viktig antioxidant som skyddar mot fria radikaler. Vitamin E anses också ha vårdande och läkande egenskaper.

Alger, som är vattenlevande organismer, är intensivt återfuktande för huden. Det algextrakt som används i L300 består av ett extrakt utvunnet ur brunalg samt en kiselförening. Kisel finns naturligt i huden och är en viktig byggsten i bindväven. Kombinationen brunalg och kisel ökar hudens smidighet och elasticitet, skyddar mot fria radikaler samt återfuktar.

Ett komplex baserat på sockerarter som kan hålla kvar vatten i sin struktur. Det förbättrar dramatiskt vattenhalten i hudens yttersta lager och optimerar hudens vattenreserver, bland annat genom att stimulera hudens egen produktion av hyaluronsyra. Resultatet blir en jämnare och slätare hud, som bättre kan stå emot omgivningens påfrestningar.

Ett unikt sammansatt vaxkomplex som hjälper till att förstärka hudens naturliga barriär och ger långvarig återfuktning. Komplexet anpassar sig till den omgivande miljön och optimerar återfuktningen genom att reglera hudens vattenavgivning vid olika temperaturer och luftfuktighet.

Quinoaextraktet som används i L300 är utvunnet från Quinoaväxtens frön. Extraktet har visat sig hjälpa till att tona ner mörka partier under ögonen samt att minska trötthetstecken genom att öka elasticiteten och stärka huden så att de underliggande blodkärlen inte syns lika mycket.

Prebiotika är näringsämnen för de goda mikroorganismerna och består ofta av socker, aminosyror, mineraler eller lipider. Genom att ge näring åt de goda bakterierna, men inte de oönskade bakterierna, balanserar prebiotika hudens mikrobiom så att huden förblir stark och frisk.

Scroll to Top