Om L300

Tjej som ligger i badkar med L300 Vitamin C Energizing Face Mask i ansiktet

L300 är ett svenskt hudvårdsvarumärke som erbjuder snälla, prisvärda och dokumenterat effektiva produkter som återfuktar och balanserar på hudens egna villkor. Med våra produkter kan du enkelt unna huden lite fukt, glow och kärlek!

Vi vill göra det enkelt för dig att ta hand om din hud. Därför är våra produkter anpassade efter hur verkliga människor lever sina verkliga liv. Så att du kan ta hand om huden på ett sätt som passar dig, oavsett om din hudvårdsrutin består av 2 eller 10 steg. Med L300 kan du ge huden kärlek utan att krångla till det. L300 erbjuder hudvård utan konstigheter.

L300 står för Läkemedelsprojektet 300 och lanserades 1980 som ’’den medicinska upptäckten som blev en skönhetskräm’’. Alla produkter är baserade på en svensk medicinsk upptäckt av dermatologen och professorn Gunnar Swanbeck. I mitten av 1960- talet arbetade Swanbeck tillsammans med Pharmacia och upptäckte då att torr hud har brist på fuktgivande ämnen. Swanbeck kombinerade två av dessa ämnen, karbamid och salt och fick fram positiva effekter för huden. Detta recept var grunden till vår bästsäljare Intensive Moisture Face Cream och än idag baserar vi våra produkter på fuktgivande ämnen som finns naturligt i huden.

Våra produkter är också framtagna för att passa det nordiska klimatet där vår hud utsätts för stora temperaturväxlingar, med kyla och blåst utomhus och torr inomhusluft under den kalla årstiden. L300 hjälper huden att behålla sin rätta fuktbalans året om helt enkelt!

L300 nattkräm mot en rosa bakgrund men en hand som håller på locket
Bild som visar en kvinnas ansikte och under huden har hon prickar av ögonkräm från L300

Vi tycker att det är bra att vara snäll, och vi tror att grunden till en välmående och balanserad hud är snällhet. Därför väljer vi att basera våra produkter på snälla ingredienser och ämnen som finns naturligt i huden. Våra produkter är dessutom oparfymerade, dermatologiskt testade och innehåller aldrig animaliska ingredienser. Med L300 ska det alltid kännas snällt, enkelt och återfuktande!

Kontakt

L300 tillverkas av Orkla Care AB och säljs på Apotek samt Åhléns. Välkommen att kontakta oss vid frågor om våra produkter.

Läs mer
L300 Vitamin C produkter

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om L300.

Läs mer

L300 Produktsortiment

L300 Produktsortiment