Om L300

L300 återfuktande ansiktsspray Intensive Moisture Face Mist

L300 hjälper huden att behålla rätt fuktbalans

L300 bygger på en svensk upptäckt och använder samma ämnen som huden själv producerar för att hålla sig mjuk och spänstig. L300 hjälper huden att behålla sin rätta fuktbalans, något som är speciellt viktigt i vårt nordiska klimat där vår hud utsätts för stora temperaturväxlingar, med kyla och blåst utomhus och torr inomhusluft under den kalla årstiden.

L300 står för ”Läkemedelsprojekt 300” och produkterna i hudvårdsserien baserar sig på en medicinsk upptäckt av dermatologen och professorn Gunnar Swanbeck. I mitten av 1960- talet arbetade Swanbeck tillsammans med Pharmacia och upptäckte då att torr hud har brist på fuktgivande ämnen. Swanbeck kombinerade två av dessa ämnen, karbamid och salt och fick fram positiva effekter för huden.

L300 lanserades 1980 som ”Den medicinska upptäckten som blev en skönhetskräm”. I dagens L300 produkter finns numera inte enbart karbamid och salt utan även flera andra av hudens fuktbindande ämnen som finns naturligt i hudens yttersta lager.

L300 nattkräm mot en rosa bakgrund men en hand som håller på locket
L300 Hyaluronic Renewal Anti-Age serie för mogen hud

Kontakt

L300 tillverkas av Orkla Care AB och säljs på Apotek samt Åhléns. Välkommen att kontakta oss vid frågor om våra produkter.

Läs mer

L300 Produktsortiment

L300 Produktsortiment