Om l300

L300 är ett svenskt hudvårdsvarumärke som erbjuder snälla, prisvärda och dokumenterat effektiva produkter som återfuktar och balanserar på hudens egna villkor. Med våra produkter kan du enkelt unna huden lite fukt, glow och kärlek!

Vi vill göra det enkelt för dig att ta hand om din hud. Därför är våra produkter anpassade efter hur verkliga människor lever sina verkliga liv. Så att du kan ta hand om huden på ett sätt som passar dig, oavsett om din hudvårdsrutin består av 2 eller 10 steg. Med L300 kan du ge huden kärlek utan att krångla till det. L300 erbjuder hudvård utan konstigheter.

VANLIGA FRÅGOR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om L300.

KONTAKT

L300 tillverkas av Orkla Care AB och säljs på Apotek samt Åhléns. Välkommen att kontakta oss vid frågor om våra produkter.

HUDGUIDEN

Här guidar vi dig genom hudvårdsdjungeln. För att vi vill göra det enkelt för dig att ta hand om din hud på ett sätt som passar dig.

L300 hjälper huden att behålla sin rätta fuktbalans året om helt enkelt! ❤

LÄKEMEDELSPROJEKTET 300

L300 står för Läkemedelsprojektet 300 och lanserades 1980 som ’’den medicinska upptäckten som blev en skönhetskräm’’.

Alla produkter är baserade på en svensk medicinsk upptäckt av dermatologen och professorn Gunnar Swanbeck. I mitten av 1960- talet arbetade Swanbeck tillsammans med Pharmacia och upptäckte då att torr hud har brist på fuktgivande ämnen. Swanbeck kombinerade två av dessa ämnen, karbamid och salt och fick fram positiva effekter för huden. Detta recept var grunden till vår bästsäljare Intensive Moisture Face Cream och än idag baserar vi våra produkter på fuktgivande ämnen som finns naturligt i huden.

Våra produkter är också framtagna för att passa det nordiska klimatet där vår hud utsätts för stora temperaturväxlingar, med kyla och blåst utomhus och torr inomhusluft under den kalla årstiden.

Vi tycker att det är bra att vara snäll

Vi tror att grunden till en välmående och balanserad hud är snällhet. Därför väljer vi att basera våra produkter på snälla ingredienser och ämnen som finns naturligt i huden. Våra produkter är dessutom oparfymerade, dermatologiskt testade och innehåller aldrig animaliska ingredienser. Med L300 ska det alltid kännas snällt, enkelt och återfuktande

L300 PRODUKTSORTIMENT

I vårt hudvårdssortiment finns produkter för alla hudtyper. Våra hudvårdsserier är anpassade för känslig, torr eller mogen hud samt normal/blandhy. Vi erbjuder även hudvård för män samt rengöringsprodukter för ansiktet lämpade för de olika hudtyperna.

Scroll to Top
Scroll to Top