Om L300

En hand som målar ett öga med L300 ögonkräm på en rosa bakgrund

L300 hjälper huden att behålla rätt fuktbalans

L300 bygger på en svensk upptäckt och använder samma ämnen som huden själv producerar för att hålla sig mjuk och spänstig. L300 hjälper huden att behålla sin rätta fuktbalans, något som är speciellt viktigt i vårt nordiska klimat där vår hud utsätts för stora temperaturväxlingar, med kyla och blåst utomhus och torr inomhusluft under den kalla årstiden.

L300 står för ”Läkemedelsprojekt 300” och produkterna i hudvårdsserien baserar sig på en medicinsk upptäckt av dermatologen och professorn Gunnar Swanbeck. I mitten av 1960- talet arbetade Swanbeck tillsammans med Pharmacia och upptäckte då att torr hud har brist på fuktgivande ämnen. Swanbeck kombinerade två av dessa ämnen, karbamid och salt och fick fram positiva effekter för huden.

L300 lanserades 1980 som ”Den medicinska upptäckten som blev en skönhetskräm”. I dagens L300 produkter finns numera inte enbart karbamid och salt utan även flera andra av hudens fuktbindande ämnen som finns naturligt i hudens yttersta lager.

L300 ansiktskräm för känslig hud förbättrar hudens barriärfunktion
L300 ansiktskräm för torr hud är en effektiv fuktbindare

Kontakt

L300 tillverkas av Orkla Care AB och säljs på Apotek samt Åhléns. Välkommen att kontakta oss vid frågor om våra produkter.

Läs mer

L300 Produktsortiment

L300 Produktsortiment