Hudguiden

Olika hudtyper – de vanligaste hudtyperna.

Hur din hud mår är en spegelbild av hur du själv mår. Din hudtyp kan ändras med åldern, årstiden och efter vilken stress du utsätts för i din vardag. Man brukar dela in huden i olika hudtyper som grundar sig på sammansättningen av hudens fetter och vilken fukthalt huden har.

Normal, Torr, Fet är de vanligaste hudtyperna men du kan också vara en blandning av flera olika typer. Känslig hud är också vanligt, men det är egentligen inte en hudtyp utan ett tillstånd som alla hudtyper kan ha. Många människor har en balanserad halt av fukt och fett i huden men fetare partier kring den så kallade t-zonen; pannan, näsan och hakan.

Därför brukar denna sammansättning kallas för blandad eller normal hudtyp. I Norden där vi har ett ganska torrt och svalt klimat är torr hud en vanlig hudtyp. Vilken hudtyp har du?

En kvinna utför sin rengöringsrutin och tvättar sitt ansikte med vatten
Vilken hudtyp har du?

Vilken hudtyp har du?

Olika hudtyper har olika behov. Men hur vet man vilken hudtyp man har? Läs vår miniguide för att ta reda på vilken hudtyp du har och vad den behöver.

Ta reda på din hudtyp

Vad är serum och hur använder man det?

Serum har dykt upp som en raket på hudvårdshimlen, och är numera ett måste i många hudvårdsrutiner. Vi går igenom vad serum är och hur man använder serum.

Lär dig mer om serum
Vad är serum och hur använder man dom bäst
L300 har produkter för torr hud

Torr hud i ansiktet - så slipper du den

Torr hud i ansiktet kan ha många orsaker. Ibland är det genetiskt, och andra gånger kan det vara relaterat till låg luftfuktighet och yttre påfrestningar. Vad kan man göra för att slippa torr hud i ansiktet? Rätt hudvård är ofta lösningen.

Läs mer

Undersöka brösten som del av din hudvårdsrutin

Hudvårdsrutinen ses ofta som ett tillfälle där man ger sig själv lite egentid. En självundersökning av brösten är ett sätt att komma närmare sin egen kropp och sina bröst.

Läs mer
L300 samarbetar med Bröstcancerförbundet
L300 mörka ringar under ögonen

Därför får du mörka ringar under ögonen

Mörka ringar under ögonen är sällan farligt, men vissa vill fortfarande bli av med dem. Vi går igenom de vanligaste orsakerna och delar med oss av tips för hur du slipper mörka ringar under ögonen.

Läs mer

Vanliga frågor

Här hittar du svar på vanliga frågor om hud, hudvård, våra produkter och ingredienser.

Läs mer
Tre tjejer pratar och skrattar på en promenad vid ett skogsområde
Fuktbevarande hudvård för män från L300 som är fri från parabener

Hudvård för män

Män har högre talgproduktion än kvinnor och de flesta män har en något fetare hud. Därför är det viktigt att män använder produkter anpassade för sin hud.

Läs mer

Vilken hudtyp har du?

Vilken hudtyp har du?