4 MYTER OM OLJIG HUD

4 myter om oljig hud

Att ta hand om oljig hud är inte alltid enkelt. Du har säkert hört många olika hudvårdstips för en fet och oren hud – men hur sanna är de egentligen? Blir man mer oljig av att använda fuktgivande produkter? Kan man ta bort porer?  Här går vi igenom 4 myter om oljig hud.

4 MYTER OM OLJIG HUD

  1. Man kan ta bort porer – Myt! Du kan tyvärr inte trolla bort dina porer, men som tur är finns det saker du kan göra för att minska synligheten av dina porer. Att använda hudvårdsprodukter med niacinamid är en av dem. Niacinamid reducerar synligheten av porer på grund av att stora porer bland annat beror på överflödig talg som fyller ut och utvidgar porerna.
  2. Oljig hud behöver inte fukt – Myt! En vanlig föreställning är att man ska ’torka ut’ finnar, men faktum är att även en fet hud behöver mycket fukt. För lite fukt kan få talgproduktionen ur balans och göra så att ännu mer talg produceras vilket i sin tur kan göra huden ännu mer glansig och porerna upplevs större.
  3. Oljig hud ska rengöras mycket – Myt! Överdriven rengöring kan göra att man rubbar hudens fuktbalans och skadar hudbarriären. För de flesta räcker det med att rengöra oljig hud med en mild rengöring morgon och kväll, och komplettera med en rengöring med exfolierande effekt, såsom L300 Enzyme Peel 1-2 gånger i veckan.
  4. Du ska använda färre produkter vid oljig/kombinerad hud – Myt! Den ultimata hudvårdsrutinen för en oljig eller kombinerad hud har inte så mycket att göra med antalet produkter du använder, utan handlar om att hitta rätt produkter och ingredienser för din hud. Vilka produkter ska man då använda?

NIACINAMID VID OLJIG OCH KOMBINERAD HUD

Niacinamid är en fantastisk ingrediens för oljig och kombinerad hud. Varför då, kanske du undrar. Niacinamid reglerar talgproduktionen och reducerar synligheten av förstorade porer. Genom att motverka tilltäppta porer så reducerar även niacinamid förekomsten av finnar. Vidare så stärker även niacinamid hudbarriären.

L300 Niacinamide är en hudvårdsserie speciellt framtagen för oljig och kombinerad hud. I serien finns ett serum, ansiktskräm och nattmask. Här kan du läsa mer om produkterna.

[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]
[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top