FÖRDELAR MED PARFYMFRI HUDVÅRD

Fördelar med parfymfri hudvård

Hudvårdsrutinen är i många fall en sensorisk upplevelse. En produkts doft har förmågan att förhöja upplevelsen och göra hudvårdsrutinen mer njutningsfull och spännande. Tillsatt parfym i hudvårdsprodukter kan dock leda till irritation och ökad känslighet. Vi går igenom fördelar med parfymfri hudvård och varför en enkel förändring som att välja oparfymerat kan vara ett riktigt bra val för din hud.

VARFÖR ANVÄNDS PARFYM I HUDVÅRDSPRODUKTER?

Generellt sätt så brukar inte parfym göra en hudvårdsprodukt mer effektiv. Parfym i hudvård brukar istället användas för att förhöja den sensoriska upplevelsen och ge en mer lyxig känsla. Det kan också användas för att dölja hudvårdsproduktens naturliga doft som inte alltid är så behaglig.

PARFYM OCH HUDIRRITATION

Allt fler utvecklar allergi mot parfymämnen. Parfym är idag en av de vanligaste orsakerna till hudallergi och eksem. Inom hudvård kan parfym också framkalla en allergisk reaktion eller olika irritationsreaktioner. För vissa kan detta vara ökad rodnad, irritation, finnar, eksem eller en känsligare hud.

Alla hudtyper kan reagera negativt av parfymerade hudvårdsprodukter. Detta gäller både produkter som innehåller syntetisk parfym och produkter med naturlig parfym, som essentiella oljor. För de med känslig hud kan det vara bra att hoppa över parfymen helt i hudvårdsprodukter.

Vi rekommenderar också att välja parfymfri hudvård om du har försvagat eller skadat hudbarriären på något sätt. Detta för att förhindra att parfymen irriterar huden i onödan.

PARFYMFRI HUDVÅRD FRÅN L300

L300 har ett brett sortiment av parfymfria hudvårdsprodukter. Faktum är att (nästan) alla produkter i L300s sortiment är oparfymerade. Du kan hitta allt från parfymfria rengöringar och micellärvatten, till ett magiskt oparfymerat vitamin C serum och oparfymerade dagkrämer och nattkrämer. Vi har valt bort parfym för att vi inte tycker att huden behöver det och för att vi vill att alla ska kunna använda våra produkter. En god doft kan vara tillfredsställande, men den är egentligen inte nödvändig. Att istället välja oparfymerade hudvårdsprodukter är ett snällt val för din hud helt enkelt.

[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]
[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top