VAD ÄR VITAMIN C OCH VARFÖR BEHÖVER HUDEN DET?

L300 Vitamin C produkter blandat med grapefrukter

C-vitamin är en hyllad ingrediens inom hudvård.  Många vänder sig C-vitamin för att få en jämnare hudton med ökad lyster. Men vad är vitamin C? Vad gör den för huden och hur ska man använda det? Vi guidar dig igenom C-vitamin i hudvård och hur superantioxidanten används.

VAD ÄR C-VITAMIN?

C vitamin är någonting som vi hört ska vara bra för oss, och det är faktiskt viktigt för ett antal funktioner i kroppen!

C-vitamin är en antioxidant i kroppen. Det innebär att den motverkar skadlig oxidativ stress och bildandet av fria radikaler. Och vad betyder detta då? Oxidativ stress kan beskrivas som en kemisk obalans i kroppen, där en del av syret omvandlas till fria radikaler. Detta kan leda till för tidigt åldrande och utvecklingen av bland annat hjärt- och kärlsjukdomar och cancer.

C-vitamin är någonting som kroppen inte kan producera själv. Därför är det viktigt att få i oss det via kosten, så farmor ljög inte när hon sa hur viktigt det är att få i sig frukt och grönsaker!

VAD GÖR VITAMIN C FÖR HUDEN?

Vitamin C spelar också en viktig funktion när det kommer till vår hud. Vitamin C är en byggsten i tillverkningen av kollagen, ett av kroppens vanligaste protein. Kollagen bidrar bland att annat till hudens slät- och fasthet. Kollagenproduktionen påverkas av solljus, mycket socker i kosten och avstannar även i 25-årsåldern.

Genom att applicera C-vitamin på huden kan man stärka kollagenstrukturen och få en fastare hud, reducera rynkor, förbättra ojämnheter och förbättra lyster. Vitamin C i hudvård hjälper också till att skydda cellerna mot till exempel solens åldrande och UV-strålning.

Man kan inte påverka C-vitaminhalten i huden genom att bara äta frukt och grönt, utan man behöver applicera c-vitamin direkt på huden. Genom att applicera produkter med c-vitamin på huden kan man motverka skador från föroreningar eller solljus.

FÖRDELAR MED ATT ANVÄNDA C-VITAMIN

  • C vitamin hjälper till att bekämpa fria radikaler och skador som orsakas av UV-strålning
  • Hjälper till att ljusa upp ärr och pigmentfläckar
  • Förbättrar kollagenproduktionen
  • Ger huden en fin lyster
  • Hjälper till att reparera skador i huden efter att man vistats i solen

VILKA HUDVÅRDSPRODUKTER MED VITAMIN C SKA MAN VÄLJA

Det finns många hudvårdsprodukter på marknaden som innehåller vitamin c. Både serum, ansiktskrämer och ansiktsmasker. Produkterna varierar mycket i pris, och vissa produkter kräver en del förkunskap. Att ha produkter med c-vitamin i sin hudvårdsrutin kan som sagt göra mycket gott för huden. L300 har flera hudvårdsprodukter med vitamin C i sitt sortiment. L300 Vitamin C är vår hudvårdsserie med dagkrämnattkrämserum och ansiktsmask. Alla produkter innehåller vitamin C och passar alla hudtyper. Vi har även Face Serum Vitamin C som är ett budgetalternativ som är mer anpassat till känslig hud. L300s vitamin c-produkter kan användas varje dag och kräver inga förkunskaper!

Det finns även en mängd olika former av c-vitamin som används i hudvård. Face Serum Vitamin C innehåller Sodium Ascorbyl Phosphate (SAP), som är en stabil, inkapslad och vattenbaserad form av C-vitamin. Produkterna i L300 Vitamin C innehåller Ascorbyl Glucoside, en mer stabil form av c vitamin som framställs syntetiskt. Ascorbyl Glucoside är ett effektivt derivat av c vitamin och har en mycket bra lightening effect som bidrar till en jämnare hudton och minskning av pigmentfläckar.

C-vitamin i hudvård kan användas året runt, men se till att använda hudvårdsprodukter med vitamin c under sommarhalvåret för att få ut det bästa av denna superantioxidant. Tänk på att vitamin c inte ersätter solskydd, så glöm inte SPF!

[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]

L300 VITAMIN C

L300 Vitamin C är vår helt nya serie hudvårdsprodukter med c vitamin och ett enkelt sätt att unna huden lite glow! Du behöver ingen manual eller förkunskaper. Bara att öppna förpackningarna och ge din hud lite kärlek.

[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top