VAD ÄR VITAMIN C OCH VARFÖR BEHÖVER HUDEN DET?

L300 Vitamin C produkter blandat med grapefrukter

C-vitamin är en hyllad ingrediens inom hudvård.  Många vänder sig C-vitamin för att få en jämnare hudton med ökad lyster. Men vad är vitamin C? Vad gör den för huden och hur ska man använda det? Vi guidar dig igenom C-vitamin i hudvård och hur superantioxidanten används.

VAD ÄR C-VITAMIN?

C vitamin är någonting som vi hört ska vara bra för oss, och det är faktiskt viktigt för ett antal funktioner i kroppen!

C-vitamin är en antioxidant i kroppen. Det innebär att den motverkar skadlig oxidativ stress och bildandet av fria radikaler. Och vad betyder detta då? Oxidativ stress kan beskrivas som en kemisk obalans i kroppen, där en del av syret omvandlas till fria radikaler. Detta kan leda till för tidigt åldrande och utvecklingen av bland annat hjärt- och kärlsjukdomar och cancer.

C-vitamin är någonting som kroppen inte kan producera själv. Därför är det viktigt att få i oss det via kosten, så farmor ljög inte när hon sa hur viktigt det är att få i sig frukt och grönsaker!

VAD GÖR VITAMIN C FÖR HUDEN?

Vitamin C spelar också en viktig funktion när det kommer till vår hud. Vitamin C är en byggsten i tillverkningen av kollagen, ett av kroppens vanligaste protein. Kollagen bidrar bland att annat till hudens slät- och fasthet. Kollagenproduktionen påverkas av solljus, mycket socker i kosten och avstannar även i 25-årsåldern.

Genom att applicera C-vitamin på huden kan man stärka kollagenstrukturen och få en fastare hud, reducera rynkor, förbättra ojämnheter och förbättra lyster. Vitamin C i hudvård hjälper också till att skydda cellerna mot till exempel solens åldrande och UV-strålning.

Man kan inte påverka C-vitaminhalten i huden genom att bara äta frukt och grönt, utan man behöver applicera c-vitamin direkt på huden. Genom att applicera produkter med c-vitamin på huden kan man motverka skador från föroreningar eller solljus.

FÖRDELAR MED ATT ANVÄNDA C-VITAMIN

  • C vitamin hjälper till att bekämpa fria radikaler och skador som orsakas av UV-strålning
  • Hjälper till att ljusa upp ärr och pigmentfläckar
  • Förbättrar kollagenproduktionen
  • Ger huden en fin lyster
  • Hjälper till att reparera skador i huden efter att man vistats i solen

VILKA HUDVÅRDSPRODUKTER MED VITAMIN C SKA MAN VÄLJA

Det finns många hudvårdsprodukter på marknaden som innehåller vitamin c. Både serum, ansiktskrämer och ansiktsmasker. Produkterna varierar mycket i pris, och vissa produkter kräver en del förkunskap. Att ha produkter med c-vitamin i sin hudvårdsrutin kan som sagt göra mycket gott för huden. L300 har flera hudvårdsprodukter med vitamin C i sitt sortiment. L300 Vitamin C är vår hudvårdsserie med dagkrämnattkrämserum och ansiktsmask. Alla produkter innehåller vitamin C och passar alla hudtyper. Vi har även Face Serum Vitamin C som är ett budgetalternativ som är mer anpassat till känslig hud. L300s vitamin c-produkter kan användas varje dag och kräver inga förkunskaper!

Det finns även en mängd olika former av c-vitamin som används i hudvård. Face Serum Vitamin C innehåller Sodium Ascorbyl Phosphate (SAP), som är en stabil, inkapslad och vattenbaserad form av C-vitamin. Produkterna i L300 Vitamin C innehåller Ascorbyl Glucoside, en mer stabil form av c vitamin som framställs syntetiskt. Ascorbyl Glucoside är ett effektivt derivat av c vitamin och har en mycket bra lightening effect som bidrar till en jämnare hudton och minskning av pigmentfläckar.

C-vitamin i hudvård kan användas året runt, men se till att använda hudvårdsprodukter med vitamin c under sommarhalvåret för att få ut det bästa av denna superantioxidant. Tänk på att vitamin c inte ersätter solskydd, så glöm inte SPF!

L300 VITAMIN C

L300 Vitamin C är vår helt nya serie hudvårdsprodukter med c vitamin och ett enkelt sätt att unna huden lite glow! Du behöver ingen manual eller förkunskaper. Bara att öppna förpackningarna och ge din hud lite kärlek.

Nya produkter

Scroll to Top
Scroll to Top