DÄRFÖR SKA DU ANVÄNDA SOLSKYDD OCH HUDVÅRD MED SPF

Därför ska du använda solskydd och L300 hudvård med spf

Vid soliga sommardagar eller på semestern brukar det vara lätt att komma ihåg att smörja in sig med solskydd. UV-strålar från solen kan dock skada huden över tid – även när solen inte är framme. Vi går igenom hur solen påverkar vår hud och hur du kan motverka de skadliga effekterna av UV-strålar genom att inkludera hudvårdsprodukter med SPF i din hudvårdsrutin.

ÄR SOLEN SKADLIG FÖR HUDEN?

Solen skickar ut två typer av UV-strålar som vi exponeras för: UVA- och UVB-strålar. Både UVA- och UVB-strålar gör att huden åldras i förtid och kan leda till utvecklingen av ålderstecken som rynkor och fina linjer. Detta då UV-strålar skadar kollagen och elasticiteten i huden, som i sin tur leder till att huden åldras i förtid. UVA-strålar tränger in i hudens djupare skikt jämfört med UVB-strålar.*

UV-strålning är dessutom cancerframkallande och kan ge upphov till hudcancer, vilket är nog med anledning till att använda solskydd.

Genom att använda solskydd och hudvård med SPF kan du både motverka hudcancer. Du kan också förebygga rynkor och fina linjer och hyperpigmentering.

VAD ÄR SPF?

SPF står för Sun Protection Factor, eller solskyddsfaktor på svenska. SPF är en kombination av filter som antingen filtrerar eller blockerar UV-strålar från solen. Hudvårdsprodukter med SPF kan använda sig av olika sorters filter, som delas in i fysikaliska och kemiska/organiska filter.

Fysikaliskt UV-filter består av små partiklar som stannar kvar på huden och som i huvudsak reflekterar bort UV-strålarna. Det fungerar lite som en spegel med andra ord. Vanliga fysikaliska UV-filter är titandioxid och zinkoxid.

Kemiska UV-filter är molekyler som absorberar UV-strålning innan de tränger ner i din hud, så att färre skadliga strålar når din hud.

SPF 15 skyddar huden mot ca 93% av solens UVB-strålar. SPF 30 mot ca 97% och SPF 50 mot ca 98%. Det finns många olika faktorer som påverkar vilken solskyddsfaktor man bör välja, som klimat, årstid, hur snabbt du vanligtvis bränner dig och hur din hud reagerar i solen.**

HUDVÅRD MED SPF FRÅN L300

I L300s sortiment kan du hitta flera olika ansiktskrämer med SPF.

Vitamin C Protection Day Cream SPF 25 är en dagkräm med SPF och vitamin C. Ansiktskrämen kombinerar en stabil och mild form av c vitamin med ett UVA och UVB-skydd. Ansiktskrämen skyddar huden och förebygger solrelaterat åldrande samt jobbar aktivt på redan uppkomna pigmenteringar. Det är en dagkräm och solskydd i ett som kan användas varje dag.

Hyaluronic Renewal Day Cream SPF 15 är en dagkräm med SPF och hyaluronsyra som ger huden fukt, fasthet och en förbättrad struktur. Den skyddar mot både UVA- och UVB-strålar.

Pro-Retinol Renewing Day Cream SPF 15 är en ansiktskräm med SPF och pro-retinol som minskar rynkor och fina linjer. Dagkrämen skyddar mot UVA- och UVB-strålar vilket hjälper till att förhindra solrelaterat åldrande.

*https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/omraden/sol-och-solarier/om-uv-stralning/

**https://www.med24.se/guide-till-raett-solfaktor

[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]
[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top