ANSIKTSKRÄM – ALLT DU BEHÖVER VETA!

L300 allt du behöver veta om ansiktskräm

En bra ansiktskräm är för de flesta givet i hudvårdsrutinen. Men vad gör egentligen en ansiktskräm? Och behöver man verkligen en dagkräm, nattkräm och ögonkräm i sin rutin? Vi förklarar allt du behöver veta om ansiktskräm.

VARFÖR ANVÄNDA ANSIKTSKRÄM?

Varför ska man använda ansiktskräm? Behöver man verkligen ansiktskräm? Varje dag utsätts huden i ansiktet för påfrestningar som kan skapa obalans i huden. Värme, kyla, regn, vind, föroreningar och en torr inomhusluft kan göra huden torr. Då behöver vi kompensera med en fuktgivande ansiktskräm. I Sverige där vi har ett sådant skiftande klimat så är det speciellt viktigt att använda hudvårdsprodukter som hjälper till att hålla huden i balans.

När vi rengör huden, duschar eller tar bort smink tar man bort orenheter men också hudens egna fetter. Även då kan det vara bra att kompensera med en ansiktskräm.

VARFÖR ANVÄNDA ÖGONKRÄM?

Man brukar säga att ögonen är själens spegel, och våra ögon är med om rätt mycket på en dag. Vi ler och skrattar, blinkar, kisar och gråter. Man kanske gnuggar ögonen när vi börjar bli lite trötta eller under allergisäsongen. Vi använder våra ögon rätt mycket helt enkelt. Därför kan det vara bra att ta hand om huden kring ögonen lite extra.

Huden runt våra ögon är tunnare och mer ömtålig än huden i resten av ansiktet. Därför behöver vi använda specialanpassade hudvårdsprodukter för huden kring ögonen som återfuktar, lugnar, stärker och vårdar. En bra ögonkräm kan också förebygga fina linjer som brukar uppkomma runt ögonen. Vanliga ansiktskrämer brukar i regel vara för tunga och absorberas sämre av huden kring ögonen.

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ DAGKRÄM OCH NATTKRÄM?

Olika skillnader på dagkräm och nattkräm beror på vad de innehåller och vilken hudtyp de är framtagna för. En dagkräm vill man ofta ska kännas lätt mot huden, skydda mot yttre påfrestningar och fungera under smink.

På natten sker hudens reparations-och förnyelseprocess ostörd av yttre faktorer. Därför utnyttjar man tillfället att tillföra huden mer fukt och fett. Nattkrämer innehåller ofta vegetabiliska oljor, ceramider, peptider eller andra ingredienser som stärker huden och verkligen hjälper den att återställa sin naturliga skyddsbarriär.

Den sensoriska upplevelsen är också viktig hos en nattkräm. Man vill att en nattkräm ska kännas len mot huden och att man vaknar med en silkesmjuk hud, så att det verkligen känns som att nattkrämen har gjort sitt jobb medan vi sovit.

DAGKRÄM FRÅN L300

L300 har ett gäng olika ansiktskrämer du kan välja mellan. De är anpassade efter olika hudtyper och har olika egenskaper och fördelar.

Har du torr hud är Intensive Moisture Face Cream en bra ansiktskräm. Ansiktskrämen för torr hud innehåller bland annat karbamid som ger huden en fuktboost.

Vill du istället ha mer lyster i ansiktet kan du testa en ansiktskräm med vitamin c. L300 Vitamin C Instant Glow Face Cream är en vitamin c dagkräm som ger en omedelbar lyster med hjälp av ljusreflekterande pigment. Krämen innehåller också vitamin E och betain.

Om du vill ha en ansiktskräm som jobbar mer aktivt mot ålderstecken kan nog L300 Pro-Retinol Renewing Day Cream SPF15 vara en ny favorit i badrumsskåpet. Dagkrämen innehåller pro-retinol som minskar rynkor och fina linjer.

NATTKRÄM FRÅN L300

Känslan av att vakna upp med mjuk och len hud är rätt svårslagen. En bra nattkräm ska göra att man känner sig utvilad och fräsch när man vaknar. L300 har en nattkräm för torr hud som innehåller ceramider och vaxkomplex som återfuktar och stärker hudens barriär. Vill du förebygga rynkor finns Hyaluronic Renewal nattkräm som är en nattkräm med hyaluronsyra och ceramider.

Vitamin C Revitalizing Night Cream innehåller vitamin c, peptider och ceramider som reducerar pigmentfläckar och stärker hudbarriären.

Pro-Retinol Intense Recovery Night Cream innehåller pro-retinol, peptider, havreolja och algextrakt som hjälper huden att återhämta sig under natten. Den är så skön på huden också!

ÖGONKRÄM FRÅN L300

Att applicera ögonkräm kan nästan kännas lite som meditation. Man duttar oftast väldigt försiktigt på ögonkrämen och det känns extra snällt mot huden. Många använder ögonkräm för att förebygga och reducera rynkor och fina linjer, eller minska mörka ringar under ögonen eller påsar under ögonen.

L300 Pro-Retinol Firming Eye & Lip Cream är en kombinerad ögonkräm och läppkräm som med hjälp av pro-retinol effektivt reducerar rynkor, fina linjer och andra ålderstecken. Perfekt mot kråksparkarna och pussrynkorna med andra ord.

Hyaluronic Renewal Eye Cream används mer för att förebygga ålderstecken, perfekt om du befinner dig runt 30 år.

Vissa kan också få rynkor runt ögonen för att de har torr hud. Intensive Moisture Eye Cream innehåller karbamid och vitamin E som återfuktar och lugnar huden. Ögonkrämen innehåller också ett quinoaextrakt som minskar mörka ringar under ögonen och trötthetstecken.

Här kan du läsa mer om våra vanligaste ingredienser.

[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]
[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top