3 TIPS FÖR ATT LYCKAS MED RETINOL

Retinol har seglat upp som den starkast lysande stjärnan på hudvårdshimlen. Det är en ingrediens som hyllas av både forskare och hudterapeuter, och är en ingrediens som håller vad den lovar. Retinol är dock också känt för sitt krångel, och det är många som kanske tvekar inför att börja använda retinol. L300 listar tips för att lyckas med retinol och hur du kan börja introducera A-vitamin i din hudvårdsrutin!

VAD ÄR RETINOL?

Innan vi går in på våra tips ska vi först reda ut vad retinol är. Retinol är en typ av A-vitamin som finns naturligt i hudens alla lager. A-vitamin har många kända effekter på huden, däribland att det minskar synligheten av rynkor och fina linjer, förbättrar hudens textur och fasthet och stärker huden. En riktig rockstjärna inom hudvård helt enkelt.

3 TIPS FÖR ATT LYCKAS MED RETINOL FRÅN L300

1. BÖRJA MED EN MILDARE TYP AV RETINOL

Visst blir man sugen att börja med retinol när man läser hur det kan boosta huden? Och visst är det lockande att börja med en retinolprodukt med hög procent retinol? Stopp! Paus! Vänta!

Har du aldrig använt retinol tidigare, har känslig hud eller bara vill doppa tårna i retinol-plurret är det bra att börja milt. Det finns många produkter med låg koncentration av retinol. Det finns också många produkter som innehåller mildare varianter av retinol. L300 Pro-Retinol är en hudvårdsserie där alla produkter innehåller pro-retinol. Pro-retinol är en mild men fortfarande effektiv variant av retinol. Det är ett perfekt sätt att börja med retinol med andra ord.

2. SKYNDA LÅNGSAMT

Vårt nästa tips för att lyckas med retinol är att skynda långsamt. En vanlig biverkning om man har kört på lite för hårt med retinol är hudirritation, huden kan bli röd och flagna. Retinol och A-vitaminprodukter bör i regel vänjas in, speciellt om man aldrig har använt det innan eller har känslig hud. Vissa produkter tar längre tid att fasa in än andra så följ användarinstruktioner.

Fördelen med att välja pro-retinol eller andra mildare varianter av retinol är att det går snabbare att vänja in produkterna. Med pro-retinol är det också mindre risk för hudirritation.

3. KOMPLETTERA MED SOLSKYDD UNDER SOMMAREN

Retinol är en effektiv ingrediens för att minska rynkor och fina linjer. Det finns dock mycket du kan göra själv för att förebygga hudens åldrande – och det är där solskydd kommer in! Flera studier visar att upp emot 80% av ålderstecken är solrelaterade. Så glöm inte solskydd.

SÅ VÄNJER DU IN L300 PRO-RETINOL:

Har du aldrig använt retinol innan kan du börja med att använda Pro-Retinol Intense Recovery Night Cream varje kväll i en vecka, varannan kväll om du har känslig hud. Om huden känns bra efter en vecka kan du börja introducera fler produkter ur hudvårdsserien. Har du använt retinol tidigare utan problem kan du börja med både nattkräm och dagkräm, och sedan introducera serum och ögon- och läppkrämen efter en vecka.

L300 - PRO-RETINOL INTENSE RECOVERY NIGHT CREAM

PRO-RETINOL INTENSE RECOVERY NIGHT CREAM

Nattkräm med pro-retinol som minskar rynkor och fina linjer. Innehåller 0.27% pro-retinol. Innehåller också havreolja, peptider och extrakt från alger.

L300 - Pro-Retinol Ultra Restore Oil Serum

PRO-RETINOL ULTRA RESTORE OIL SERUM

Oljeserum som förbättrar hudens textur och minskar synligheten av rynkor och fina linjer. Innehåller bland annat pro-retinol, havreolja och rapsolja.

L300 -PRO-RETINOL RENEWING DAY CREAM SPF 15

PRO-RETINOL RENEWING DAY CREAM SPF 15

Dagkräm med pro-retinol som återfuktar huden och minskar synligheten av rynkor och fina linjer. Oparfymerad och passar alla hudtyper.

L300 - Pro-Retinol Firming Eye & Lip Cream

FIRMING EYE & LIP CREAM

En kombinerad ögonkräm och läppkräm med pro-retinol som är speciellt utformad för huden kring ögon och läppar. Med 0,27% pro-retinol (retinylpalmitat)

[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]
[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top