RENGÖRINGSGUIDE: HITTA DEN BÄSTA RENGÖRINGEN FÖR ANSIKTET

Rengöringsguide - så hittar du den bästa rengöringen.

Att hitta den bästa rengöringen för ansiktet kan vara lättare sagt än gjort. Vissa tycker att ansiktsrengöring är det roligaste steget i hudvårdsrutinen medan andra vill få det överstökat så snabbt som möjligt. Olika hudtyper kan också behöva olika typer av ingredienser. För att göra det lite lättare att hitta en bra rengöring för ansiktet så har vi satt ihop en rengöringsguide!

VARFÖR SKA MAN RENGÖRA ANSIKTET?

Varje dag och natt utsätts huden för yttre påfrestningar och orenheter. Därför är det viktigt att vi tar hand om vår hud varje dag, och rengör ansiktet varje morgon och kväll. När du rengör huden tar du bort orenheter och bidrar till en bra balans mellan fukt och fett i huden. Rengöring kan helt enkelt ses som grunden till en fin och balanserad hud. En väl rengjord hud tar dessutom bättre upp serum och ansiktskrämer!

HUR VÄLJER MAN BÄSTA RENGÖRINGEN FÖR ANSIKTET?

Vilken rengöring som är rätt för dig beror på flera olika faktorer – exempelvis hudtyp, vilken konsistens eller känsla på huden du föredrar och vad du vill att en rengöringsprodukt ska åstadkomma. För dig med torr hud kan en krämig rengöringsmjölk vara att föredra. För dig med fet hy kan en rengöring med salicylsyra vara extra bra. För en djupare rengöring kan man exempelvis använda en peeling som tar bort döda hudceller och ger en fin lyster.

EN GUIDE TILL L300 RENGÖRINGAR!

Vi på L300 tycker att den bästa ansiktsrengöringen är den som rengör utan att torka ut huden, och som hjälper huden att behålla sin rätta fuktbalans och pH-värde. Därför är alla våra rengöringar parfymfria och baserade på fuktgivande ämnen som finns naturligt i huden. För det är klart att en rengöring ska få dig att känna dig både riktigt ren och återfuktad! Nedan är en guide till våra rengöringar så att du kan hitta rätt.

CLEANSING MOUSSE – EN LÖDDRANDE RENGÖRING FÖR TORR HUD!

För dig som älskar en löddrande rengöring är L300 Cleansing Mousse en bra rengöring! Den är speciellt framtagen för torr hud men kan såklart användas av andra hudtyper också. Moussen innehåller bland annat panthenol (provitamin B5) som är en lugnande och stärkande ingrediens som hjälper huden att behålla sin rätta fuktbalans – toppen för torr hud!

L300 - Cleansing Mousse

MICELLÄRVATTEN – ENKEL RENGÖRING FÖR DEN MORGONTRÖTTA

Ibland vill man lägga extra tid på rengöring och ibland vill man bara ha det överstökat. För de här tillfällena är micellärvatten en rätt drömmig produkt. L300 Micellar Cleansing Water kan användas på egen hand som ansiktsvatten men också som del av en rengöringsrutin. Micellärvatten är en väldigt snäll och mild ansiktsrengöring. Den tar bort makeup, smuts och orenheter men verkar också återfuktande för huden. Micellar water från L300 innehåller kända fuktbevarande ingredienser som karbamid och betain, och fuktgivande ingredienser som panthenol. Därför passar den extra bra för torr hud. Den är också oparfymerad.

Micellärt vatten är enkelt att använda. Du applicerar det på ansiktet och hals med hjälp av en bomullsrondell, och upprepar tills alla orenheter har försvunnit. Micellar water behöver inte sköljas av.

L300 Micellar Cleansing Water

EYE MAKE-UP REMOVER – EFFEKTIV SMINKBORTTAGNING FÖR ÖGON, FRANSAR OCH LÄPPAR

Rengöringsrutinen på kvällar brukar oftast också innefatta sminkborttagning. Gentle Eye Make-up Remover är en skonsam men effektiv sminkborttagning för ögon och läppar. Den tar också bort vattenfast mascara och smink.

Makeup remover är speciellt anpassad för den tunna och känsliga huden kring ögon och läppar. Den innehåller prebiotika, havreolja och allantoin som lugnar, vårdar och hjälper till att balansera huden. Precis som alla andra rengöringar från L300 är sminkborttagningen oparfymerad och passar alla hudtyper.

L300 - Gentle Eye Make-up Remover

DEEP CLEANSING GEL & TONER – RENGÖRING FÖR ACNEBENÄGEN HUD

För dig med normal, kombinerad eller fet hud så kan L300 Deep Cleansing Gel och Deep Cleansing Toner vara en drömkombination! Båda innehåller salicylsyra som tar bort orenheter i porerna och därmed förebygger uppkomsten av lättare acne. Deep Cleansing Gel innehåller också niacinamide som också hjälper till att minska synligheten av porer.

ENZYME PEEL – EN SNÄLL OCH EFFEKTIV ENZYMPEELING

Peeling kan låta skrämmande, men låt inte namnet göra dig orolig! L300 Enzyme Peel är en enzympeeling som hjälper till att ta bort döda hudceller. Enzympeeling är en form av kemisk peeling eller exfoliering och löser upp döda hudceller. Denna peeling från L300 innehåller prebiotika, panthenol (provitamin B5) och glycerin som återfuktar och balanserar huden. Resultatet blir en mjuk och len hud med förbättrad lyster.

Alla hudtyper kan använda enzympeelingen från L300 och den passar särskilt bra till känslig eller acnebenägen hud som kan uppleva mekaniska peelingar som irriterande för huden.

BALANCING TONER – MILD TONER FÖR ANSIKTET MED PREBIOTIKA

Toner är som ett mellansteg i hudvårdsrutinen – efter rengöring och innan serum/ansiktskräm. Det är en hudvårdsprodukt med rätt många uppgifter vilket gör den till en hjälte i hudvårdsrutinen. En toner rengör ditt ansikte genom att ta bort döda hudceller, den ger en återfuktande boost och har egenskaper som att balansera pH-värdena i huden och på olika sätt arbeta för att hålla din hud stark och välmående. L300 Balancing Toner innehåller prebiotika som balanserar huden och glycerin samt panthenol (provitamin B5) som vårdar och återfuktar.

L300 - Balancing Toner with Prebiotic

CLEANSING MILK – OPARFYMERAD RENGÖRINGSMJÖLK FÖR TORR HUD

För dig som har torr eller känslig hud kan en krämig rengöringsmjölk vara att föredra. L300 Cleansing Milk with Prebiotic är en snäll, skonsam och oparfymerad ansiktsrengöring med prebiotika som effektivt tar bort smink och orenheter. Prebiotika hjälper till att hålla huden frisk och stark. Mjölksyra återfuktar och hjälper huden att behålla sin rätta fuktbalans. Rengöringen innehåller också rapsolja, provitamin B5 (även kallat panthenol) och allatoin som tillsammans lugnar torr hud. Det bästa är att konsistensen och ingredienserna gör att resultatet blir en ren men också återfuktad och mjuk hud. Ett perfekt sätt att inleda hudvårdsrutinen helt enkelt!

L300 - Cleansing Milk With Prebiotic

FACE SCRUB – SKONSAM SKRUBB FÖR ANSIKTET

Alla ansikten kan må bra av exfoliering någon eller några gånger i veckan. Då brukar man välja mellan kemisk peeling och mekanisk peeling. L300 Face Scrub är en mekanisk peeling, alltså en ansiktsskrubb med små korn som ’skrubbar’ bort döda hudceller. Den tar bort döda hudceller och återfuktar samtidigt huden. Resultatet blir en mjuk, len och balanserad hud. Vi rekommenderar att du använder L300 skrubb 1-2 gånger i veckan.

[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]
[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top