GUIDE TILL PEELING FÖR ANSIKTET

Du kanske har hört att ansiktspeeling är bra? Influencers pratar om det, skönhetstidningar skriver om det – men varför är peeling bra? Vi går igenom varför man ska peela ansiktet och förklarar skillnaden mellan kemisk och mekanisk peeling. Det här är L300s guide till peeling för ansiktet!

VARFÖR BEHÖVER VI PEELA ANSIKTET?

Vår hud är rätt så fantastisk! Varje dag bildar huden nya hudceller. Dessa hudceller lägger sig ytterst på huden som ett skyddande lager. De skyddar mot uttorkning, slitage och yttre påverkan. Men eftersom det hela tiden bildas nya celler behöver huden stöta bort de gamla, döda hudcellerna.

Beroende på hudtyp och ålder kan denna bortstötning av gamla celler ta olika lång tid. De döda hudcellerna kan bli kvar på huden och bilda en torr och matt yta. Vi kan behöva ge huden en hjälp på traven att bli av med dessa gamla hudceller – det är här peeling kommer in i bilden! Genom att exfoliera huden med en peeling tar man bort de döda hudcellerna samtidigt som huden får en fin lyster.

Precis som med annan hudvård finns det olika former av peeling. Det finns kemisk peeling, mekanisk peeling och enzympeeling. Vi ska förklara skillnaden mellan dessa.

VAD ÄR KEMISK PEELING?

Kemisk peeling finns i olika varianter. Som kräm som appliceras på huden eller som toner/pads som man stryker över huden och låter sjunka in. Ingredienserna som används i kemisk peeling och bidrar till exfolieringen är syror.

En syrapeeling löser upp de döda hudcellerna. Syrorna som används kan vara naturliga och kommer ibland från citrusfrukter och mjölksyra.

VAD ÄR MEKANISK PEELING?

Mekanisk peeling eller kornpeeling är en kräm med små korn som masseras mot huden så att de döda hudcellerna skrubbas bort. En ansiktsskrubb med korn ger ett mer riv. Huden blir också omedelbart mjuk och len. Kornen i en mekanisk peeling består ofta av naturliga ämnen och kan vara jojobapärlor, socker, nypon eller kärnor från periska eller aprikos. I L300 Face Scrub använder vi exempelvis små naturliga korn av vulkanisk sten.

VAD ÄR ENZYMPEELING?

En enzympeeling är oftast en slät kräm eller gel som du masserar in i huden och låter verka en stund innan du sköljer av. Denna sorts peelingen innhåller oftast enzymer från frukt och grönt.  Enzymerna löser varsamt upp de döda hudcellerna och gör det, på så vis, lätt av avlägsna dessa från huden.

VILKEN PEELING PASSAR DIG?

För dig med tunn och känslig hud är det en enzympeeling som gäller! En peeling med enzymer är snäll mot din hud. Eftersom en enzym peeling är en slät kräm eller gel är det heller inget som river på huden och skapar irritation.

En torr och mogen hy mår bra av att peelas med enzymer eller syror då den naturliga bortstötningen av döda hudceller kan behöva en hjälp på traven.

Om din hud är fet och oren bör du använda en syrapeeling. Syran i peelingen löser upp talg och låter porerna andas. Du kan även använda mekanisk peeling.

Har du normal och tålig hy kan du i princip välja vilken peeling du vill. Du väljer efter behov. Gillar du känslan av att skrubba bort det gamla så kan du med glädje använda en mekanisk peeling. Föredrar du känslan av en slät, lugnande kräm väljer du en kemisk peeling.

HUR OFTA SKA DU ANVÄNDA PEELING FÖR ANSIKTET?

Hur ofta du bör använda peeling beror främst på din hudtyp och vad din hud gillar. Vi är alla unika och likaså är vår hud!

  • Normal hud och fet hud kan peela 2-3 gånger i veckan.
  • Känslig och torr hud, ca 1 gång i veckan.

Vi rekommenderar att du använder ansiktspeeling som ett andra steg i din rengöringsrutin. Börja med att tvätta rent ansiktet med en mild rengöring och peela därefter. Fortsätt sedan med att applicera ett fuktgivande serum och din dag- eller nattkräm.

PEELING FÖR ANSIKTET HOS L300

  • L300 Enzyme Peeling with Prebiotika – En snäll enzympeeling som tar bort döda hudceller utan att irritera huden. Gör huden ren och mjuk. Peelingen innehåller prebiotika som balanserar huden.
  • L300 Face Scrub with Natural Minerals – En effektiv och mild mekanisk peeling med korn av Perlite – naturliga skrubbkorn av vulkanisk sten. Denna scrub för ansiktet tar bort smuts och döda hudceller och bevarar hudens fukthalt.

SYROR HOS L300

[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]
[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top