VÄLJ RÄTT ANSIKTSRENGÖRING FÖR DIN HUDTYP

Kvinna som håller i en bomullsrondell och applicerar en ansiktsrengöring Micellar Water från L300 i ansiktet

Varje dag utsätts huden i ansiktet för påfrestningar som temperaturväxlingar, sol, vind, smuts, damm och orenheter. Därför är det viktigt att vi tar hand om vår hud varje dag. Men hur vet man vilken rengöring man ska använda? Vi hjälper dig välja bra och rätt ansiktsrengöring för din hudtyp!

VARFÖR ÄR RENGÖRING AV ANSIKTET VIKTIGT?

Huden utsätts för yttre påfrestningar och orenheter både på dagen och natten. Därför rekommenderar vi att man rengör ansiktet varje morgon och kväll. När du rengör huden tar du bort orenheter, låter porerna andas och bidrar till en bra balans mellan fukt och fett i huden.

Rengöring kan ses som grunden till en fin och fräsch hud. En rengjord hud tar dessutom bättre upp serum och ansiktskrämer.

VILKEN ANSIKTSRENGÖRING SKA JAG VÄLJA?

Vilken rengöring som är rätt för dig beror på vilken hudtyp du har, och även vad du vill att en ansiktsrengöringsprodukt ska åstadkomma. För en djupare rengöring kan man exempelvis använda en peeling som tar bort döda hudceller och ger en fin lyster.

NORMAL HUD

En ’normal hud’ har en god balans mellan fukt och fett, och upplever få problem. En normal hud behöver dock fortfarande vårdande och milda produkter för att behålla en bra fuktbalans. Leta efter en bra ansiktsrengöring som verkar vårdande och återfuktande för att inte rubba hudens pH-balans. L300 Cleansing Mousse är en mild rengöringsmousse berikad med panthenol och ingredienser som finns naturligt i huden som hjälper huden att behålla sin fuktbalans.

KOMBINERAD HUD

Kombinerad hud karaktäriseras av att huden både har oljiga och torra områden. Man brukar ha en fetare t-zon och normal eller torr hud i resten av ansiktet. Även här vill du ha en ansiktsrengöring som hjälper huden i ansiktet att behålla sin fuktbalans. Leta efter en rengöring i form av gellotion eller rengöringsmousse.

FET HUD

Fet eller oljig hud kännetecknas av att huden blir blank, vilket beror på att man ofta har en högre talgproduktion. Man kan också uppleva problem med finnar.

Om du har fet hud i ansiktet kan du leta efter en rengöring som verkar milt exfolierande. L300 Deep Cleansing Gel innehåller salicylsyra som är milt exfolierande och förebygger lättare akne. Den kan du använda tillsammans med Deep Cleansing Toner!

Det kan också vara bra att ibland använda extra exfoliering. L300 Pure Cleansing Scrub är en skonsam ansiktsskrubb med naturliga korn som tar bort döda hudceller och kan användas 1-2 gånger i veckan.

TORR HUD

Torr hud behöver en rengöring som rengör utan att torka ut huden. L300 har ett brett sortiment av ansiktsrengöring för torr hud. L300 Cleansing Milk är en krämig rengöringsmjölk som rengör, återfuktar och lugnar huden.

HUR RENGÖR MAN ANSIKTET?

  1. Använd lätta och cirkulära rörelser när du masserar ansiktsrengöringen på huden.
  2. Se till att använda ljummet vatten när du sköljer av rengöringen. Det är nämligen så att varmt vatten torkar ut huden mer än kallt vatten. Om du upplever att din hud är torr eller känslig kan du prova att skölja av din rengöring med kallt vatten.
  3. Badda huden med en mjuk och ren handduk, och använd en egen handduk till ditt ansikte och inte den som du använder för att torkar händerna.
[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]
[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top