HUDVÅRDSRUTIN FÖR MOGEN HUD

En bild som visar produkter från L300 som ingår i en hudvårdsrutin för mogen hud

Huden förändras med tiden, och vår hud behöver olika saker i olika åldrar. Vad är det egentligen som påverkar hudens åldrande? Kan man minska sina rynkor? Vi går igenom en enkel hudvårdsrutin för mogen hud som visar hur du tar hand om en åldrande hud med stolthet!

VAD KÄNNETECKNAR MOGEN HUD?

När huden blir äldre blir cellförnyelsen långsammare, vilket påverkar hudens produktion av kollagen, elastin och hyaluronsyra. Huden producerar även mindre av ämnen som hjälper huden att bibehålla en bra fuktbalans. Mogen hud kan upplevas torr och känslig, mindre spänstig, och man har ofta fina linjer och en mindre naturlig lyster i huden.

VAD PÅVERKAR HUDENS ÅLDRANDE?

De flesta av oss går igenom någon slags jakt på ungdomens källa när det kommer till hudvård. Man vill att huden ska vara mjuk och slät så länge som möjligt. Men vad är det egentligen som gör att man får rynkor och kan man förhindra det?

Forskning visar att ca 60% av hudens åldrande beror på genetiska faktorer. Resterande kan vi påverka! Det finns många yttre faktorer som påverkar hudens åldrande. En av de största bovarna är solen, tätt följt av rökning. Så glöm inte SPF i solen!

VIKTIGA INGREDIENSER FÖR MOGEN HUD

Hyaluronsyra – När man blir äldre minskar hudens egna produktion av hyaluronsyra. Därför kan det vara bra att leta efter hudvårdsprodukter som innehåller hyaluronsyra.

Karbamid – Eftersom att mogen hud ofta är torr kan det vara bra att tillföra mycket fukt till huden.

Antioxidanter – Antioxidanter så som C vitamin, är ett bra komplement till UV-skydd för att bevara hudens lyster. De skyddar oss mot fria radikaler och reparerar cellerna i huden.

HUDVÅRDSRUTIN FÖR MOGEN HUD

1. RENGÖRING SOM ÅTERFUKTAR HUDEN

Rengöring är det första steget i hudvårdsrutinen. Man bör rengöra huden både morgon och kväll. Mogen hud behöver mycket fukt, så du bör leta efter fuktgivande produkter i varje steg av din hudvårdsrutin.

L300 har ett brett sortiment av rengöringsprodukter som rengör utan att torka ut huden. L300 Intensive Moisture Cleansing Mousse och L300 Intensive Moisture Cleansing Milk är speciellt framtagna för torr hud och är skonsamma mot huden. Fukta ansiktet och massera in rengöringen. Skölj därefter av med ljummet vatten.

2. SERUM MED HYALURONSYRA

Efter rengöring kan du fortsätta med serum. Serum är en chans att tillföra mer aktiva ingredienser till huden. Då hudens egna produktion av fuktbindande ingredienser minskar när man blir äldre, är det bra att boosta huden med ingredienser som hyaluronsyra. Hyaluronsyra bidrar till hudens fukt och fyllighet.

L300 Hyaluronic Renewal Anti-Age Face Serum innehåller hyaluronsyror som stärker huden och minskar synligheten av rynkor och fina linjer.

3. ÖGONKRÄM SOM VÅRDAR HUDEN

Nästa steg i rutinen är ögonkräm. Huden kring ögonen är tunnare och känsligare än huden i resten av ansiktet. Det är ofta runt ögonen som vi också får rynkor och fina linjer. Ögonkrämer är speciellt framtagna för den känsliga huden kring ögonen.

L300 Hyaluronic Renewal Anti Age Eye Cream är en effektiv ögonkräm som innehåller hyaluronsyror. Ögonkrämen minskar synligheten av rynkor och fina linjer.

När du applicerar ögonkräm, använd ringfingrarna och smörj försiktigt in krämen med lätta rörelser.

4. EN ANSIKTSOLJA FÖR EN EXTRA BOOST AV FUKT

En ansiktsolja kan vara ett bra tillskott till hudvårdsrutinen, speciellt under vinterhalvåret. Mogen hud behöver ofta fukt, och en ansiktsolja återfuktar huden intensivt och effektivt.

L300 Hyaluronic Renewal Anti-Age Face Oil är en intensivt återfuktande ansiktsolja som innehåller båda arganolja och hyaluronsyra som tillsammans förbättrar hudens elasticitet och stimulerar förnyelseprocessen.

Applicera några droppar på fingerspetsarna och massera in oljan i huden.

5. ÅTERFUKTANDE ANSIKTSKRÄM FÖR EN SPÄNSTIG HUD

En bra ansiktskräm håller hudens fuktnivåer i balans och kapslar in alla ingredienser du applicerat tidigare i din hudvårdsrutin för mogen hud. För dig som har mogen hud är det viktigt att leta efter en hudkräm som verkar återfuktande.

L300 Hyaluronic Renewal Anti Age Day Cream innehåller hyaluronsyror som hjälper huden att behålla sin spänst och fyllighet. Ansiktskrämen är speciellt anpassad för mogen hud. Den kommer som dagkräm, dagkräm med SPF, och som nattkräm.

ENKLA TIPS FÖR ATT PÅVERKA HUDENS ÅLDRANDE!

  • Använd SPF! Välj ett solskydd som både skyddar mot UVA och UVB-strålar. Försök att använda produkter med spf året om. Du kan antingen välja en ansiktskräm med SPF, eller komplettera din rutin med ett separat solskydd som det avslutande steget i hudvårdsrutinen.
  • Rök inte!
  • Tänk på ditt inre välmående! Se till att få tillräckligt med sömn, försök att undvika stress, ät en bra varierad kost där du får i dig alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver, och drick ca 1,5 liter vatten varje dag.

RUTIN ANTI-AGE

Mogen hud behöver fukt. Titta på videon för en enkel hudvårdsrutin för mogen hud med Anti-age-serien från L300.

Nya produkter

Scroll to Top