HUDVÅRDSRUTIN FÖR MOGEN HUD

Hudvårdsrutin för mogen hud med L300 Pro-Retinol

Huden förändras med tiden, och vår hud behöver olika saker i olika åldrar. Vad är det egentligen som påverkar hudens åldrande? Kan man minska sina rynkor? Vi går igenom en enkel hudvårdsrutin för mogen hud som visar hur du tar hand om en åldrande hud med stolthet!

VAD KÄNNETECKNAR MOGEN HUD?

När huden blir äldre blir cellförnyelsen långsammare, vilket påverkar hudens produktion av kollagen, elastin och hyaluronsyra. Huden producerar även mindre av ämnen som hjälper huden att bibehålla en bra fuktbalans. Mogen hud kan upplevas torr och känslig, mindre spänstig, och man har ofta fina linjer och en mindre naturlig lyster i huden.

VAD PÅVERKAR HUDENS ÅLDRANDE?

De flesta av oss går igenom någon slags jakt på ungdomens källa när det kommer till hudvård. Man vill att huden ska vara mjuk och slät så länge som möjligt. Men vad är det egentligen som gör att man får rynkor och kan man förhindra det?

En del av hudens åldrande beror på genetiska faktorer. Resterande kan vi påverka! Det finns många yttre faktorer som påverkar hudens åldrande. En av de största bovarna är solen, tätt följt av rökning. Så glöm inte SPF i solen!

VIKTIGA INGREDIENSER FÖR MOGEN HUD

Retinol / Vitamin A – Retinol är en ingrediens med bevisad effekt mot rynkor och fina linjer. Det finns också mildare men fortfarande effektiva varianter av A-vitamin, såsom Pro-retinol.

Hyaluronsyra – När man blir äldre minskar hudens egna produktion av hyaluronsyra. Därför kan det vara bra att leta efter hudvårdsprodukter som innehåller hyaluronsyra.

Karbamid – Eftersom att mogen hud ofta är torr kan det vara bra att tillföra mycket fukt till huden.

Antioxidanter – Antioxidanter så som C vitamin, är ett bra komplement till UV-skydd för att bevara hudens lyster. De skyddar oss mot fria radikaler och reparerar cellerna i huden.

HUDVÅRDSRUTIN FÖR MOGEN HUD

1. RENGÖRING SOM ÅTERFUKTAR HUDEN

Rengöring är det första steget i hudvårdsrutinen. Man bör rengöra huden både morgon och kväll. Mogen hud behöver mycket fukt, så du bör leta efter fuktgivande produkter i varje steg av din hudvårdsrutin.

L300 har ett brett sortiment av rengöringsprodukter som rengör utan att torka ut huden. L300 Intensive Moisture Cleansing Mousse och L300 Intensive Moisture Cleansing Milk är speciellt framtagna för torr hud och är skonsamma mot huden. Fukta ansiktet och massera in rengöringen. Skölj därefter av med ljummet vatten.

2. SERUM MED PRO-RETINOL

Efter rengöring kan du fortsätta med serum. Serum är en chans att tillföra mer aktiva ingredienser till huden. L300 Pro-Retinol Ultra Restore Oil Serum är ett pro retinol serum som förbättrar hudens textur och har en uppstramande effekt.

Retinol är en typ av A-vitamin som finns i hudens alla lager. Inom hudvård är retinol känt för sin effekt i att reducera rynkor och fina linjer, samt att förbättra hudens struktur och utseende. Pro-retinol är en mild och stabil variant av retinol. Pro-retinol ger bra resultat men med lägre risk för hudirritation.

3. ÖGONKRÄM SOM VÅRDAR HUDEN

Nästa steg i rutinen är ögonkräm. Huden kring ögonen är tunnare och känsligare än huden i resten av ansiktet. Det är ofta runt ögonen som vi också får rynkor och fina linjer. Ögonkrämer är speciellt framtagna för den känsliga huden kring ögonen.

L300 Pro-Retinol Firming Eye & Lip Cream är en kombinerad ögonkräm och läppkräm som reducerar rynkor och fina linjer runt ögonen och mun. Krämen är mild men kraftfull och innehåller 0.27% Pro-Retinol.

När du applicerar ögonkräm, använd ringfingrarna och smörj försiktigt in krämen med lätta rörelser.

5. ANSIKTSKRÄM MED PRO-RETINOL

En bra ansiktskräm håller hudens fuktnivåer i balans och kapslar in alla ingredienser du applicerat tidigare i din hudvårdsrutin för mogen hud. För dig som har mogen hud är det viktigt att leta efter en hudkräm som verkar återfuktande.

L300 Pro-Retinol Renewing Day Cream SPF 15 är en dagkräm med pro-retinol som effektivt minskar rynkor och fina linjer. Den innehåller förutom pro-retinol även ceramider som ger näring och hjälper huden att upprätthålla sin rätta fuktbalans. Havreolja lugnar huden och stärker hudbarriären.

ENKLA TIPS FÖR ATT PÅVERKA HUDENS ÅLDRANDE!

  • Använd SPF! Välj ett solskydd som både skyddar mot UVA och UVB-strålar. Försök att använda produkter med spf året om. Du kan antingen välja en ansiktskräm med SPF, eller komplettera din rutin med ett separat solskydd som det avslutande steget i hudvårdsrutinen.
  • Rök inte!
  • Tänk på ditt inre välmående! Se till att få tillräckligt med sömn, försök att undvika stress, ät en bra varierad kost där du får i dig alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver, och drick ca 1,5 liter vatten varje dag.
[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]
[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top