HUDVÅRDSRESA MED L300 – SABINA

Sabinas hudvårdsresa med L300

Vi är alla unika, och likaså är vår hud. Vi tror att nyckeln till en välmående hud handlar om att hitta snälla produkter som din hud tycker om. Din hud vet bäst trots allt!

Då och då får vi på L300 ta del av inspirerande hudvårdsresor från kunder. Sabina hörde av sig till oss efter att hon hade förstört sin hudbarriär med hudvårdsprodukter som innehöll alldeles för starka ingredienser som störde hudens naturliga processer. För henne blev L300 räddningen. Här berättar Sabina om sin hudvårdsresa.

HUR HAR DIN RELATION TILL HUDVÅRD SETT UT GENOM LIVET?

Som tonåring hade jag problem med huden i form cystisk akne och komedonakne. Hudvårdsprodukter som jag använde då var inte alls snälla. Huden blev kraftigt uttorkad och producerade mer olja, och jag hanterade min ”oljiga hud” med fler hårda produkter. När jag började få en egen inkomst gick jag till apoteket för att köpa hudvård. Där förklarade man hur huden fungerade, hudbarriär och vad jag hade för problem. Det var här min hudvårdsnörd vaknade till liv!

Idag har jag kombinerad och känslig hud. Jag kämpar fortfarande med komedoner, främst runt hakpartiet och halsen. Jag har alltid försökt att använda hudvård utan parfym och essentiella oljor. Det ”triggade” ofta igång min hud i ansiktet i form av rödhet och irritation samt ojämn hudtextur.

Jag älskar hudvård, jag älskar att läsa om hudvård, ingredienser, rapporter och analysera ingredienslistor. Jag vill våga sticka ut hakan och säga att jag är ganska duktig och påläst när det gäller huden, hudvård och ingredienser. Jag känner min hud, jag vet hur den kommer reagera på en produkt genom att läsa ingredienslistan. Men även då så begår jag misstag då och då.

VAD FICK DIG ATT BÖRJA ANVÄNDA L300?

Förra våren bestämde jag att jag ville ha en ny hudvårdsrutin och beställde produkter för flera tusen. Mot mitt bättre vetande så fanns det parfym, essentiella oljor och ”mild” syra, I VARJE PRODUKT. Jag rådfrågade en hudterapeut där jag köpte produkterna om det kanske skulle vara för mycket för huden med så mycket syra. Som svar fick jag att produkterna är gjorda för att användas ihop och ska inte vara för mycket.

I början kändes det fantastiskt. Hudvårdsrutinen kändes som en SPA-upplevelse.

Efter några veckor började huden producera djupare finnar, blev mer röd och stram. Min tanke var att det är såhär det kan se ut och hur det kan vara med nya produkter som huden inte är van vid. ”Inkörningsperiod” kan man ju få, med utrensning och att man blir torr innan det blir bra igen. Jag körde på med min nya, lyxiga rutin som doftade himmelskt.

Istället för att huden blev bättre så blev allt värre. En morgon när jag vaknade så kändes det som att ansiktet ömmade, var extremt stramt och det sved. Min panna var ilsket röd, tinningarna var fyllda med små plitor och hela ansiktet skrek efter hjälp.

I ren desperation började jag leta efter annan hudvård som var prisvärd, effektiv och utan parfym. L300 dök upp som förslag, Intensive Moisture Night Cream för att vara mer exakt.

Jag läste om produkten och sen ingredienslistan. Ceramider, urea, salt, vitamin E och många andra fantastiska ingredienser. Allt som jag letade efter och behövde – och till ett sådant bra pris! Det var en underlig tanke för mig att gedigen hudvård kunde vara så budgetvänlig.

Jag kollade vidare på andra produkter från L300 och plötsligt hade jag en helt ny hudvårdsrutin – rengöringarserumnattkräm och dagkräm. Priset för allt? Lika mycket som jag kunde få för mig att betala för EN produkt förut.

Idag är min hud återställd. Det tog några veckor med den nya rutinen men det tar tid för huden att reparera sig. L300 har aldrig känts konstigt, produkterna och konsistensen på allt jag har testat har varit underbara. Jag har inte haft några biverkningar i form av utslag, eller finnar. Ingen sveda, ingen stramhet. Bara hälsosam och glad hud som är lugn och balanserad.

VAD ÄR NÅGRA SAKER SOM HAR HJÄLPT DIG FÅ EN BÄTTRE HUD?

  • Att vara påläst om huden, lära känna min hud, och hudvårdsingredienser. Genom att veta vad man köper utifrån ens egna behov, och inte efter vad som är populärt just då.
  • Insikten att jag inte behöver 10 steg i en rutin för att min hud ska må bra.
  • Det viktigaste som jag har lärt mig är att jag inte vill ha en perfekt hud. Jag vill ha en hälsosam hud. Balanserad, lugn och hälsosam hud.

VAD ÄR ETT TIPS TILL DE SOM KÄNNER SIG OSÄKRA PGA SIN HUD?

Det viktigaste tipset är att ta hand om din hud och var snäll mot dig själv. Anamma mantrat ”Hälsosam hud hellre än perfekt hud”.

VILKEN ÄR DIN FAVORITPRODUKT FRÅN L300?

Om jag måste välja, så säger jag Intensive Moisture Night Cream som absolut favorit. Den har alla underbara ingredienser som huden älskar. Den återfuktar men är inte kladdig, den lugnar huden och reparerar. Konsistensen är härlig och lätt att sprida ut över huden. Dryg och prisvärd i en fin liten burk.

[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]
[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top