BEVARA OCH STÄRK DIN HUDBARRIÄR

Bevara och stärk din hudbarriär

Hudbarriär är ett ord som dyker upp rätt ofta inom hudvård. Du kanske också har hört att det är viktigt med en stark och välmående hudbarriär. Men vad innebär det egentligen? Vad är hudbarriären, hur vet man att man har en skadad hudbarriär – och vad kan man göra för att stärka den? Let’s break it down!

VAD BETYDER HUDBARRIÄR?

Huden är kroppens största organ och består av 3 lager: epidermis, dermis och hypodermis. Hudbarriären är en del av hudens yttersta lager epidermis. Vår hud har bland annat som uppgift att skydda mot yttre angrepp som exempelvis svamp, onda bakterier, allergener, föroreningar, virus.

Huden har även andra skyddsfunktioner:

 • Vår hud skyddar mot vattenförlust
 • Huden är kroppens första försvar mot UV-strålar.
 • Huden hjälper också till att reglera kroppstemperaturen.

Därför är det viktigt att hudbarriären är så stark som möjligt.

HUR VET MAN OM HUDBARRIÄREN ÄR SVAG ELLER SKADAD?

Först och främst – en svag eller skadad hudbarriär är ett hudtillstånd som går att åtgärda. No need to panik! Vanliga tecken på en barriär som inte mår så bra är en hud som upplevs extra torr och stram, speciellt efter rengöring. En irriterad, känslig eller glåmig hud är andra tecken på en skadad eller svag hudbarriär. Det kan också vara en hud som är väldigt reaktiv och snabbt reagerar negativt på produkter som den tidigare har tålt.

SAKER SOM KAN GÖRA HUDBARRIÄREN SVAG:

Det finns många saker som kan göra din hudbarriär svag. Här är några av dem.

 • Överdriven exfoliering
 • Varmt vatten vid rengöring torkar ut huden och försvagar hudbarriären
 • Luftföroreningar
 • UV-strålar
 • Ett hårt klimat med kyla, hårda vindar och torr luft
 • Produkter som är för starka för din hud eller stör hudens pH-värde

SÅ KAN DU STÄRKA DIN HUDBARRIÄR

Nyckeln till att återställa hudbarriären är snällhet och tålamod. Om du upplever några av problemen som vi tidigare beskrev kan det vara bra att skippa bråkiga produkter ett tag.

Till att börja med rekommenderar vi att du lägger de starkaste produkterna åt sidan. Använd istället snällare hudvårdsprodukter med milda, stärkande, lugnande och fuktgivande ingredienser.

Välj också bort parfymerade hudvårdsprodukter och produkter som innehåller alkohol då dessa kan irritera huden. Därefter, efter att barriären har återhämtat sig, kan du börja introducera de lite mer starka produkterna igen. En åt gången.

INGREDIENSER SOM STÄRKER HUDEN:

 • Ceramider som reparerar, återuppbygger och förbättrar hudens barriärfunktion.
 • Niacinamide
 • Antioxidanter neutraliserar fria radikaler i huden. Några exempel på antioxidanter som förekommer i hudvård är vitamin C och vitamin E.
 • Sheasmör som mjukgör huden
 • Fuktbindare som hyaluronsyra, glycerin
 • Squalane

STÄRK DIN HUDBARRIÄR MED L300

L300 har ett brett sortiment av oparfymerade hudvårdsprodukter som är snälla och effektiva i att hjälpa huden att behålla sin rätta fuktbalans och stärka barriären. Nedan lyfter vi några av våra favoriter som verkligen kan hjälpa en försvagad hudbarriär.

ULTRA SENSITIVE FACE CREAM LIGHT

Detta är en parfymfri ansiktskräm som är speciellt framtagen för normal hud som kan bli känslig och lättirriterad. Den innehåller hudens egna fuktbevarande ämnen betain, panthenol, lugnande havreolja och Vitamin E. Med andra ord är det en perfekt ansiktskräm för att stärka din hudbarriär!

L300 - Hyaluronic Renewal Anti-Age Day Cream

HYALURONIC RENEWAL DAY CREAM

En oparfymerad ansiktskräm med hyaluronsyra som tillsammans med glycerin hjälper till att bevara och skydda huden. Dagkrämen är både hudvänlig och snäll mot plånboken också!

L300 - INTENSIVE MOISTURE FACE SERUM

INTENSIVE MOISTURE FACE SERUM

Ett prisvärt serum för torr och känslig hud med hyaluronsyra som återfuktar, bygger upp och stärker huden.

L300 - Vitamin C Glow Boost Face Serum

VITAMIN C GLOW BOOST FACE SERUM

Glow Boost Face Serum är ett oparfymerat serum med vitamin C, vitamin E, hyaluronsyra och panthenol. Just vitamin C kan upplevas som lite irriterande av personer med känslig hud. Därför rekommenderar vi att du i början adderar några droppar av serumet i din dagkräm för att bygga upp en tolerans.

L300 - Hyaluronic Renewal Anti-Age Face Serum

HYALURONIC RENEWAL FACE SERUM

Ett snällt och vårdande serum med hyaluronsyra och glycerin som återfuktar och bygger upp huden. Med en lätt konsistens som känns lugnande.

[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]
[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top