VAD ÄR SERUM OCH HUR ANVÄNDER MAN DET?

Vad är serum och hur använder man dom bäst

Serum är en av de hudvårdsprodukter som man har hört ska vara bra att använda. Många vet dock inte riktigt vad det är, vad ett serum gör eller varför det är bra. Ersätter serum ansiktskrämen? När ska man använda det i sin rutin? Vi på L300 vill göra hudvård till något enkelt och lättillgängligt. Därför ger vi dig nu en genomgång om vad är serum och hur man använder det.

VAD ÄR SERUM?

Serum är utvecklat för att ge en extra boost av näring till huden i ansiktet. Den innehåller kraftfulla och aktiva ingredienser som verkar återfuktande och tränger djupt ner i huden. Ansiktsserum är ofta vattenbaserade och har en gel-lik och lätt konsistens som absorberas snabbt in i huden.

VARFÖR ANVÄNDA SERUM?

Serum för ansiktet kan ge fantastiska effekter för huden. Det kan användas för att bekämpa, förebygga och underlätta flera hudvårdsbesvär. Serum kan exempelvis ha bra effekt mot rynkor, torr och livlös hy, hyperpigmentering, fina linjer och ärr efter akne.

Ansiktsserum använder du alltså om du har något område eller problem du vill fokusera lite extra på!

HUR VÄLJER MAN RÄTT SERUM?

Serum är någonting som kan förbättra huden avsevärt. Vilket serum som är bäst för dig beror lite på vad du vill ha för resultat från ett serum. Vad vill du att ansiktsserumet ska göra?
Om du har torr hud eller vill ha ett face serum som ger mycket fukt, välj ett serum med kända fuktgivande ingredienser. Hyaluronsyra och karbamid eller urea är exempel på ingredienser att leta efter.

Om du vill förebygga eller bli av med pigmentfläckar och ojämnheter är det Vitamin C serum du bör använda. Vitamin C är en antioxidant som har flera positiva effekter på huden. Bland annat stärker C-vitamin hudens kollagenproduktion, minskar fina linjer och rynkor, förbättrar utseendet av ärr efter akne, skyddar mot UV-strålar och fria radikaler.

Vill du ha ett serum med en mer exfolierande effekt bör du välja ett serum som innehåller syror som mjölksyra eller glykolsyra. Dessa ämnen exfolierar gamla torra hudceller och lämnar huden mjuk och len.

KAN MAN SKIPPA ANSIKTSKRÄMEN OM MAN ANVÄNDER SERUM?

Här är svaret både ja och nej. Ett serum med fuktighetsgivande ingredienser kan ju ha samma återfuktande effekt på huden som en dagkräm. Men ett serum ersätter inte en ansiktskräm. En dag creme är tjockare än serum och används över ansiktsserum för att skapa en barriär och låsa in serumet.

HUR ANVÄNDER MAN SERUM?

Serum är numera en naturlig del av hudvårdsrutinen för många. Och det är ett steg i rutinen som verkligen kan göra en positiv skillnad för din hud!

Serum kan ses som ett mellansteg i hudvårdsrutinen. Applicera face serum efter rengöring och innan ansiktskrämen.

Tänk på att inte ta för mycket! Huden absorberar det den klarar av så applicera inte för mycket serum på huden. Det är då huden kan kännas kladdig och klibbig. Hur mycket serum behöver man då? Storleken på en ärta är en bra guide.

Hur ofta bör man använda serum? Där ska du först och främst titta på vad som står på produkten. De flesta serum brukar kunna användas dagligen som en del av din morgonrutin och/eller kvällsrutin.

RUTINER MED SERUM

L300 erbjuder flera olika serum med olika fokusområden. För att inspirera dig samlar vi nedan lite exempel på rutiner där olika serum ingår!

Enkel morgonrutin för dig med normal till torr hud:

  1. Rengör huden med 3-in-1 Micellar Cleansing Water. Applicera micellärvatten på en bomullsrondell och stryk över hela ansiktet
  2. Applicera Vitamin C Glow Boost Face Serum på ansiktet
  3. Avsluta med att applicera Intensive Moisture Face Cream på ansiktet och halsen

En rutin för dig som vill ha mycket fukt och bekämpa ålderstecken:

  1. Fukta ansiktet och rengör huden med Dry Skin Cleansing Mousse
  2. Applicera 3-in-1 Micellar Cleansing Water på en bomullsrondell och stryk över ansiktet och halsen för att få bort resterande orenheter och smink
  3. Applicera Hyaluronic Renewal Anti-Age Face Serum på ansiktet och halsen
  4. Smörj in ansiktet med Hyaluronic Renewal Anti-Age Night Cream
  5. Avsluta med Hyaluronic Renewal Anti-Age Face Oil för en extra boost av fukt

SKRÄDDARSY EN EGEN HUDVÅRDSRUTIN

Gör L300 Hudanalys och upptäck vad din hud behöver. Du laddar enkelt upp en selfie och svarar på några frågor om din hud. Därefter får du produktrekommendationer och tips och råd kring hur du bäst tar hand om din hud. Testa L300 Hudanalys här.

[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]
[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top