SÅ SLIPPER DU RODNAD OCH RÖD HUD I ANSIKTET

Minska rödhet och rodnad i ansiktet

Rodnad och rödflammig hud i ansiktet kan bero på flera saker. Till exempel att huden är torr, eller har blivit känslig. Här är bästa tipsen för att slippa problemen.

FYRA VANLIGA ORSAKER TILL ATT HUDEN I ANSIKTET BLIR RÖD ELLER RÖDFLAMMIG

  1. Huden är torr. Under hösten och vintern är det många som upplever att huden blir känsligare då den utsätts för kyligare väder och torr inomhusluft. Resultatet är en uttorkad hy som lätt blir rödflammig och får utslag.
  2. Huden har blivit känslig. Känslig hud misstas ofta för att vara en hudtyp, men egentligen är det ett tillstånd som alla hudtyper kan hamna i. Det kan bero på flera saker, som luftföroreningar, hormonell obalans eller dålig kost.
  3. Eksem, allergi, och sjukdomen rosacea kan göra huden rödflammig eller rödprickig. Eksem är en inflammation i huden som gör att den blir torr och kliar och ger röda fläckar i ansiktet. Rosacea är en kronisk inflammation i huden som oftast sitter i ansiktet och lätt förväxlas lätt med acne, men beror på helt andra saker.
  4. Försvagade ytliga blodkärl. Kan förekomma hos alla, oavsett ålder och kön, men är vanligare bland kvinnor i övre medelåldern, och genetiska anlag har stor betydelse. Några bidragande orsaker är hormonförändringar, förfrysningar, solande eller hårda slag.

SÅ BLIR DU AV MED RÖD HUD I ANSIKTET

Om du har lindrigare besvär kan det vara läge att se över vilka hudvårdsprodukter du använder. Vissa personer reagerar nämligen allergiskt på olika ingredienser i smink, hudrengöring, eller ansiktskrämer. Eftersom huden kan bli rödflammig när den är torr är det också viktigt att smörja in den regelbundet. På så sätt går det även att lindra eller förhindra eksem, som blir värre om huden är torr. Satsa också på en mild rengöring, gärna med olja, som hjälper huden att behålla sin fukt och stärker hudbarriären. Undvik rengöring med alkohol, det torkar ut. För hud som lätt blir torr och rödflammig har L300 tagit fram hudvårdsserien L300 Sensitive. Produkterna i serien är milda, lugnar huden och minskar rodnader. Dessutom ger de en direkt och långsiktig återfuktning och förbättrar hudens barriärfunktion. Nyckelingredienser i serien är hudens eget fuktbevarande ämne betain, lugnande havreolja och vitamin E, som tillsammans stärker den känsliga hudens barriär och skyddar mot yttre påfrestningar. För rengöring rekommenderas L300 Sensitive Foaming Cleanser, och för att hjälpa huden behålla sin fukt och smidighet finns L300 Sensitive Face Cream Rich och L300 Sensitive Face Cream Light. Om du tror att du har rosacea, eksem eller allergi är det bäst att läsa mer på vardguiden.se, och eventuellt uppsöka en läkare. Använd också så få produkter som möjligt för att undvika risk för reaktion.

[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]

L300 PRODUKTER SOM HJÄLPER MOT RÖD HUD I ANSIKTET

L300 Ultra Sensitive är en effektiv och skonsam hudvårdsserie framtagen för känslig och irritationsbenägen hud. Ansiktskrämerna innehåller lugnande havreolja, minskar rodnader och benägenheten för rodnad.

[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top