HUDVÅRDSRUTIN FÖR TORR HUD

Att ha torr hud i ansiktet är vanligt, och de flesta av oss upplever det i perioder. För att undvika problem med torr hud eller irriterad hud, eller i alla fall lindra besvären, är det viktigt med rätt hudvård. Vi tipsar om en hudvårdsrutin för torr hud! Vilka ingredienser ska man leta efter, och hur lång ska rutinen vara?

VARFÖR FÅR MAN TORR HUD I ANSIKTET?

Torr hud beror på många saker. Anna Hallander är specialistläkare på hudsjukdomar på Uppsala Hudläkarmottagning.

Hon berättar att de vanligaste orsakerna till torr hud är:

  • Temperaturväxlingar och låg luftfuktighet. Detta är speciellt vanligt under vinterhalvåret.
  • Överdriven rengöring – Sköljer bort de ämnen som hjälper huden att hålla sig mjuk.
  • UV-strålar – I stora doser kan UV-strålningen från solen ge torr hud.
  • Stigande ålder – Hudens förmåga att binda fukt minskar när vi åldras.
  • Hormonförändringar, exempelvis vid graviditet eller i klimakteriet.

HUDVÅRDSRUTIN FÖR TORR HUD

1. RENGÖRING FÖRSTA STEGET I HUDVÅRDSRUTINEN

Rengöring är det första steget till en mjuk och len hud. Man bör rengöra huden både morgon och kväll. Även om man inte använder smink kan det vara bra att rengöra ansiktet då huden dagligen utsätts för föroreningar.

Vilken rengöringsprodukt du ska använda beror såklart på din hudtyp och dina behov. Använd först en rengöring för att få bort orenheter och smink. För dig som har torr hud rekommenderar vi L300 Cleansing Mousse. Den innehåller mjölksyra som verkar milt exfolierande. Mjölksyra avlägsnar gamla och torra hudceller, stimulerar cellförnyelsen och ökar fukthalten i huden.

Följ upp rengöring med ett ansiktsvatten eller toner. L300 3-in-1 Micellar Cleansing Water tar bort orenheter och återfuktar ansiktet.

Om du upplever att din hud torkar ut vid rengöring kan du testa att byta ut rengöring på morgonen och bara använda micellärvatten. Ansiktsvattnet verkar återfuktande samtidigt som den tar bort orenheter.

2. SERUM MED DJUPVERKANDE INGREDIENSER

Efter rengöring kan du följa upp med serum. Serum är hyllat inom hudvård och innehåller ofta aktiva ingredienser som kan hjälpa mot ett antal hudbesvär. Om du har torr hud kan det vara bra att inkludera serum i din hudvårdsrutin. Det finns ett antal ingredienser som är effektiva vid torr hud. Karbamid är en fuktbindare som förekommer naturligt i huden. Då torr hud ofta beror på en brist av karbamid kan det vara bra att använda produkter som innehåller karbamid.

En annan effektiv ingrediens för just torr hud är hyaluronsyra. Hyaluronsyra bidrar till hudens fukt och fyllighet.

L300 Intensive Moisture Face Serum är speciellt framtagen för torr hud. Serumet innehåller både karbamid och hyaluronsyra, och är effektiv vid torr hud.

3. ÖGONKRÄM FÖR DEN KÄNSLIGA HUDEN KRING ÖGONEN

Nästa steg i vår rutin för torr hud är ögonkräm. Huden kring ögonen är tunnare och mer känslig än huden i övriga delar av ansiktet. Ögonkrämer är speciellt framtagna för att skydda den känsliga huden. L300 Intensive Moisture Eye Cream är en återfuktande ögonkräm utvecklad för torr hud. Med vitamin E, karbamid och mjölksyra lugnar och skyddar den huden kring ögonen.

När du applicerar ögonkräm, använd ringfingrarna och smörj försiktigt in krämen med lätta rörelser.

4. ANSIKTSKRÄM FÖR EN ÅTERFUKTAD OCH BALANSERAD HUD

Det sista steget i rutinen brukar vara ansiktskräm. En bra ansiktskräm håller hudens fuktnivåer i balans och kapslar in alla ingredienser du applicerat tidigare i din hudvårdsrutin för torr hud. Det finns en mängd olika ansiktskrämer anpassade för olika hudtyper. L300 Intensive Moisture Face Cream är en intensivt återfuktande dagkräm som stärker hudens barriär. Den är speciellt anpassad för torr hud. På kvällen kan du byta ut ansiktskrämen mot nattkrämen i samma serie, Intensive Moisture Night Cream.

[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]
[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top