SÅ BLIR DU AV MED PÅSAR UNDER ÖGONEN

Gunilla smörjer

Påsar under ögonen beror oftast på ålder och ärftlighet. Men om du vill få påsarna att se mindre ut finns det några enkla knep.

Påsar under ögonen beror på att olika strukturer i huden förlorar sin spänst, till exempel att huden blir tunnare. En annan anledning till påsar under ögonen är att fettet som stöttar upp ögonen kryper ner i undre ögonlocken. Det kommer också med åldern och är ofta ärftligt. Att huden runt ögonen är svullen kan också kännas som påsar, och få befintliga påsar att se större ut. Vanliga orsaker till svullna ögon är allergi eller täppta bihålor, eller ett stort intag av ämnen som får huden att binda vatten, till exempel salt. En del kvinnor upplever att ögonen svullnar under menstruationen, och anledningen till detta är att hormonet östrogen får kroppen att binda vatten. Andra tycker att påsarna under ögonen är större på morgonen, och det beror på att det samlas vätska runt ögonen när vi ligger ner under längre tid. Några mindre vanliga anledningar till att ögonen blir svullna är mediciner, ögoninfektioner och uttorkning, men då finns det oftast andra symtom med i bilden också.

BEHANDLINGAR MOT TRÖTTA ÖGON

Ett sätt att minska svullnad och påsar under ögonen är att kyla ner huden. Det gör att blodkärlen drar ihop sig och svullnaden dämpas. En del gör det genom att lägga gurkskivor eller kalla tepåsar på ögonen, eller försiktigt trycka en fuktad handduk mot dem.

Det finns också hudkrämer som hjälper en bit på vägen. Satsa på en ögonkräm med hyaluronsyra, en sockermolekyl som finns naturligt i huden och bidrar till dess spänst. När vi åldras och utsätts för UV-ljus minskar mängden hyaluronsyra i huden, och det gör att den blir tunnare. En ögonkräm med hyaluronsyra gör att huden blir fastare, mer elastisk och stimuleras att själv producera och behålla hyaluronsyra, vilket gör att påsarna minskar. Men det är viktigt att hyaluronsyrorna i krämen har olika molekylvikt, så att en del kan arbeta på ytan och andra kan tränga ner djupare. En kräm med hyaluronsyra hjälper också om påsarna beror på svullna ögon, eftersom en stramare och fastare hud gör att påsarna inte kan bli lika stora.

L300 Hyaluronic Renewal Anti-Age Eye Cream är en effektiv och mild ögonkräm mot rynkor. Den innehåller hyaluronsyror som verkar på olika nivåer i huden och ger ett lyft till det känsliga området runt ögat.

[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]
[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top