5 HUDVÅRDSTIPS FÖR MER GLOW I ANSIKTET

L300 vitamin C serum är ett tips för mer glow i ansiktet

Vem vill inte ha mer glow och lyster i ansiktet? Faktum är att det inte är så svårt att få till mer lyster genom bra hudvård och rutiner. I många fall handlar det som att se till att huden får den återfuktning som den behöver. Så här kommer 5 hudvårdstips för mer glow i ansiktet!

1. SKIPPA INTE RENGÖRING

Du kanske har hört detta förut men rengöring är grunden till en hud med mycket lyster. En bra rengöring tar bort smuts och orenheter utan att torka ut huden, och förbereder huden för nästa steg i hudvårdsrutinen. Vi rekommenderar att du rengör ansiktet varje morgon och kväll. Detta gäller även om du inte använder smink då huden utsätts för föroreningar och smuts under dagtid. Vilken rengöring som är rätt för dig beror lite på hudtyp och egna preferenser. Har du torr hud eller mogen hud kan en rengöringsmjölk vara ett utmärkt val. L300 Cleansing Milk innehåller prebiotika som bidrar till att hålla huden frisk och stark. Föredrar du en skummande rengöring finns L300 Cleansing Mousse. Den tar enkelt bort orenheter utan att torka ut huden.

Deep Cleansing Gel är en rengöring med salicylsyra som är milt exfolierande och förebygger uppkomst av lättare acne.

Är du en minimalist när det kommer till hudvård så kan det räcka med att använda micellärvatten som rengöring på morgonen.

2. EXFOLIERA MED PEELING ELLER SCRUB

Peeling för bra feeling! Att regelbundet exfoliera huden är ett sätt att ta bort döda och torra hudceller och stimulera cellförnyelsen, vilket ger en jämn hud med lyster. Det finns olika typer av peeling. Man brukar skilja mellan kemisk peeling, mekanisk peeling och enzympeeling.

Här kan du läsa mer om olika sorters peeling.

L300 Face Scrub är en mekanisk peeling och innehåller små naturliga korn av vulkanisk sten. Denna kan användas varje dag och resultatet blir en mjuk och len hud.

L300 Enzyme Peel är en slät kräm som du masserar in i huden och låter verka i 15 minuter innan du sköljer av. Enzymerna löser upp döda hudceller utan att irritera huden. Peelingen innehåller också prebiotika och provitamin B5 som vårdar huden och hjälper den att hålla sig frisk och stark.

3. HUDVÅRD MED VITAMIN C FÖR MER GLOW I ANSIKTET

En ingrediens som många förknippar med glow är c-vitamin. Vitamin C bidrar till ökad lyster och en jämnare hudton. Vitamin C stärker även hudens kollagenproduktion, skyddar mot fria radikaler och reducerar rynkor och fina linjer. L300 Vitamin C är en hudvårdsserie bestående av en dagkräm, nattkräm, serum och ansiktsmask. Alla produkter innehåller vitamin C, extrakt av grapefrukt, extrakt av havtorn och andra vårdande och fuktgivande ingredienser. Vitamin C är ett enkelt sätt att unna huden lite glow helt enkelt!

Tips! För en riktig genväg till lyster kan du använda L300 Vitamin C Instant Glow Day Cream. Den innehåller ljusreflekterande partiklar som ger en omedelbar lyster i ansiktet.

4. ÅTERFUKTA HUDEN MED EN DAGKRÄM

Fukt är ett steg i rutinen du inte vill hoppa över om målet är glow. Det är viktigt att ge sin hud den återfuktning som den behöver. En bra ansiktskräm boostar, återfuktar och vårdar huden. En återfuktad hud brukar också se jämnare ut.

 Några kända fuktgivande ingredienser är karbamid och hyaluronsyra. Hyaluronsyra är ett fuktgivande ämne som finns naturligt i huden, men hudens produktion av hyaluronsyra minskar i takt med att vi åldras. Hyaluronsyra ger huden både fukt och fyllighet. Det har även en jämnande effekt på hudens yta och minskar fina linjer och rynkor. L300 har flera dagkrämer med fuktbevarande ämnen, som Hyaluronic Renewal Day Cream, Intensive Moisture Day Cream och Pro-Retinol Renewing Day Cream med SPF 15.

5. ANSIKTSOLJA FÖR EXTRA GLOW

Ett tips för mer omedelbar glow är att använda ansiktsolja eller ett oljeserum. L300 Pro-Retinol Ultra Restore Oil Serum är ett oljeserum som känns otroligt härligt på huden och ger en fin lyster. Den innehåller förutom pro-retinol havreolja som lugnar huden. Rapsolja stärker hudbarriären och gör huden mjuk.

Hyaluronic Renewal Face Oil är en ansiktsolja med hyaluronsyra och arganolja som ger huden en jättefin lyster. Du kan använda oljan som ett eget steg i hudvårdsrutinen eller blanda i några droppar i din ansiktskräm för en extra fuktboost.

[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]
[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top