VARFÖR ANVÄNDA MICELLÄRT VATTEN?

Varför använda micellärt vatten

Är micellärt vatten en del av din hudvårdsrutin? Micellärvatten har blivit en stor snackis inom hudvård, och det av goda skäl. Vi går igenom varför du ska använda micellärt vatten.

VAD ÄR MICELLÄRVATTEN OCH VAD GÖR DET FÖR HUDEN?

Micellärvatten är en väldigt lätt ansiktsrengöring som tar bort smink och orenheter samt tillför fukt – allt i ett enda steg. Produkten består av miceller. Miceller är en mikroskopisk bildning av molekyler som binder och löser upp smink, smuts och föroreningar – både vattenlösliga och fettlösliga.

På så sätt kan du enkelt rengöra din hud samtidigt som den lätta och mjuka konsistensen lämnar en fräsch känsla på huden. L300 Micellar Cleansing Water är även berikat med hudens egna fuktgivande ämnen, betain och urea. Dessa ingredienser hjälper huden att behålla sin rätta fuktbalans. L300 micellärvatten är dessutom oparfymerad och innehåller inga animaliska ingredienser.

VARFÖR ANVÄNDA MICELLÄRT VATTEN? HÄR KOMMER 4 ANLEDNINGAR:

  1. Passar alla hudtyper: Micellärvatten är ett skonsamt sätt att ta bort smink. Därför kan de flesta hudtyper kan använda micellärt vatten, även de med känslig eller irritierad hud.
  2. Använd micellärvatten på morgonen: Genom att använda micellar cleansing water på morgonen så börjar du dagen med att ta bort överflödiga oljor och orenheter som ansiktet har absorberat under natten. Samtidigt förbereder du huden för de nästkommande stegen i hudvårdsrutinen och smink.
  3. Tar bort smink på kvällen: Micellar water kan även användas i kvällsrutinen för att ta bort smink och rengöra huden från smuts och orenheter utan att torka ut huden. Efter rengöring kan du använda ett fuktgivande serum och en närande nattkräm eller overnight face mask.
  4. Praktiskt och enkelt att använda: Micellärt vatten är bekvämt att ha på språng och kan användas när du vill fräscha upp ansiktet, exempelvis innan eller efter gymmet, eller efter en lång dag på kontoret.

HUR ANVÄNDER MAN MICELLÄRVATTEN?

Vissa föredrar att använda micellärvatten som det enda steget i sin rengöringsrutin. Andra använder det som ett andra steg i hudvårdsrutinen efter en mousse, milk eller gel. Vad du gör är helt upp till dig och vad din hud gillar.

När du rengör huden med micellar water, börja alltid med ögonen innan du rengör resten av ansiktet. Applicera lite L300 Cleansing Micellar Water på en bomullsrondell. Gnugga den försiktigt över ögonen. Låt gärna bomullsrondellen vila på öronen i några sekunder så att sminket absorberas av bomullen. Tänk också på att inte gnugga för hårt.

Sedan kan du rengöra resten av ansiktet och ta bort smink och orenheter. Upprepa tills att det inte är några sminkrester etc på bomullsrondellen. L300 micellärt vatten behöver inte sköljas av. Därefter kan du fortsätta din hudvårdsrutin som vanligt och applicera toner, serum, dagkräm eller nattkräm.

[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]
[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top