VAD ÄR PRO-RETINOL?

L300 hudvårdsserie Pro-Retinol

Rynkor och fina linjer kan vara mycket vackra men ibland vill man sakta ner de åldrande tecknen av olika skäl. Om du har googlat på ”anti-age hudvård” har du nog stött på hudvårdsprodukter med retinol och pro-retinol. Men vad är pro-retinol och retinol? Och hur fungerar det? Låt L300 förklara!

VAD ÄR PRO-RETINOL?

Retinol är en form av A-vitamin som finns naturligt i hudens alla lager. Retinol stärker hudens kollagen och elastin och hjälper huden att behålla sin fukt. Detta är egenskaper som slätar ut huden, minskar porer och ger en jämnare hudton. Det reducerar ålderstecken helt enkelt. Retinol i hudvård är effektivt men kan irritera huden. Pro-retinol är en mildare variant av retinol. Pro-retinol reducerar rynkor och fina linjer men med mindre risk för hudirritation.

I L300s serie med Pro-retinol använder vi retinyl palmitat som ingår i familjen pro retinol. Det är alltså snäll hudvård som är effektiv mot åldersrelaterade hudförändringar.

VEM KAN ANVÄNDA PRO RETINOL?

Alla hudar är unika. Därför kan man inte säga vid vilken exakt ålder du ska börja använda anti-age hudvård. Huden kan börja tappa fukt och elasticitet någon gång mellan 25 och 30 år. Då kan det vara bra att arbeta förebyggande genom att tillföra hyaluronsyra i din hudvårdsrutin.

När din hud börjar bli lite mer mogen (som vi så fint kallar det) och du börjar se att fina linjer och rynkor smyger sig fram, då kan du börja använda en retinol kräm eller annan hudvård med pro-retinol.

Men kom ihåg att inte jämföra din hud med någon annan! Hur vår hud mognar beror på många faktorer. Enligt forskning beror hudens åldrande till 60% på våra gener, alltså inget vi kan styra. Vi kan däremot skydda huden mot yttre faktorer. Solen har en stor påverkan på vår huds åldrande. Vill man undvika denna påverkan är det såklart viktigt att använda solskyddsfaktor. Rökning har också en tendens att åldra huden i förtid.

L300s pro-retinol krämer, retinol serum och ögon- och läppkräm innehåller 0,27% pro-retinol och är parfymfria.

HUR ANVÄNDER MAN HUDVÅRD MED PRO-RETINOL?

L300s Pro-retinol serie är snäll mot huden men är det första gången du testar en retinolprodukt rekommenderas att du trappar upp användningen gradvis. När din hud är van kan du använda L300 Pro-retinol dagligen.

PRO-RETINOL HUDVÅRD HOS L300

L300 -PRO-RETINOL RENEWING DAY CREAM SPF 15

L300 PRO-RETINOL RENEWING DAY CREAM SPF 15

L300 Pro-Retinol Renewing Day Cream SPF 15 är en återfuktande dagkräm med pro-retinol som reducerar rynkor och fina linjer. Innehåller noggrant utvalda ingredienser som är lugnande, återfuktande och stärker hudens barriär samt förbättrar hudens struktur.

 • Pro-retinol kräm som reducerar rynkor och fina linjer
 • SPF 15 skyddar mot UVA- och UVB-strålar vilket hjälper till att förhindra solrelaterat åldrande
 • Parfymfri och kan användas av alla hudtyper
L300 - PRO-RETINOL INTENSE RECOVERY NIGHT CREAM

L300 PRO-RETINOL INTENSE RECOVERY NIGHT CREAM

L300 Pro-Retinol Intense Recovery Night Cream är en närande nattkräm med pro-retinol som effektivt reducerar rynkor och fina linjer. Kombinationen av pro-retinol, peptider och extrakt från alger stimulerar hudens kollagenproduktion. Tillsammans hjälper de huden att förnyas och återhämta sig under natten. Nattkrämen innehåller också havreolja som är lugnande, fuktgivande och stärker hudbarriären.

 • Reducerar ålderstecken och ger en fastare och mer elastisk hud
 • Stimulerar kollagenproduktionen och återfuktar huden
 • Utan parfym och kan användas av alla hudtyper
L300 - Pro-Retinol Ultra Restore Oil Serum

L300 PRO-RETINOL ULTRA RESTORE OIL SERUM

L300 Pro-Retinol Ultra Restore Oil Serum är ett kraftfullt serum med pro-retinol som effektivt reducerar rynkor och fina linjer. Oljeserumet stärker huden och förbättrar dess textur. Serumet har även en uppstramande effekt på huden. Innehåller havreolja och extrakt av alger som tillsammans lugnar huden. Rapsolja stärker hudbarriären och gör huden mjuk.

 • Effektiv mot rynkor och fina linjer
 • Återfuktar och stärker hudens barriär
 • Parfymfri och kan användas av alla hudtyper
L300 - Pro-Retinol Firming Eye & Lip Cream

L300 PRO-RETINOL FIRMING EYE & LIP CREAM

L300 Pro-Retinol Firming Eye & Lip Cream är en multikorrigerande kräm med pro-retinol som effektivt reducerar rynkor och fina linjer runt ögon och mun. Krämen har en uppstramande effekt och förbättrar hudens textur. Resultatet blir en återfuktad och slät hud med ett förbättrat utseende.

 • Multi-kräm med pro-retinol
 • Jobbar aktivt mot rynkor och fina linjer runt läppar och ögon
 • Oparfymerad och kan användas av alla hudtyper

[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]
[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top