VARFÖR ANVÄNDA HUDVÅRD MED HYALURONSYRA?

L300 guidar varför använda hudvård med hyaluronsyra

Då och då dyker det upp nya trendbegrepp inom hudvård. K-beauty, aktiva ingredienser, retinol och sheet masks. En ingrediens som många tycker är ett måste i hudvårdsrutinen är hyaluronsyra. Men vad är det som gör det så speciellt? Varför använda hudvård med hyaluronsyra? Vi reder ut varför hyaluronsyra bör finnas med i din hudvårdsrutin.

VAD ÄR HYALURONSYRA

Hyaluronsyra är ett fuktbindande ämne som finns naturligt i huden. Hyaluronsyra ingår i gruppen NMF, som står för Natural Moisturising Factors. NMF är olika återfuktande ämnen som förekommer naturligt i huden och som håller den återfuktad och skyddad. Andra exempel på ämnen som är NMFs är karbamid (urea), glycerin, mjölksyra och aminosyror.

Hyaluronsyra funkar på så sätt att den binder fukt, och har förmågan att binda fukt upp till tusen gånger sin egen vikt. Imponerande eller hur! Hyaluronsyra finns i huden men även i andra organ som ögon och benhinnevävnad. Tillsammans med elastin och kollagen kan hyaluronsyra beskrivas lite som ‘fyllningen i madrassen’ i huden.  

VEM KAN ANVÄNDA HUDVÅRD MED HYALURONSYRA?

Hyaluronsyra är någonting som finns naturligt i huden hos alla, men hudens produktion av hyaluronsyra minskar i takt med att vi blir äldre. Trots namnet är hyaluronsyra faktiskt inte en syra. Hyaluronsyra är snarare en mild ingrediens och passar alla hudtyper.

Vi tror att alla mår bra av lite hyaluronsyra i hudvård helt enkelt. Både du med torr hud, känslig hud, kombinerad hud eller mogen hud. Hyaluronsyra ger en förbättrad fasthet och spänst. Den jämnar också ut hudtonen och minskar rynkor och fina linjer. Hyaluronsyra, dess funktion och effekt har mycket stöd i forskning och ingrediensen inte heller känd för att orsaka allergiska reaktioner.

HUDVÅRD MED HYALURONSYRA FRÅN L300

Det är vanligt att hitta serum och ansiktskrämer med hyaluronsyra. L300 har flera hudvårdsprodukter med hyaluronsyra som du kan välja mellan. Intensive Moisture Face Serum för torr hud innehåller bland annat karbamid och hyaluronsyra. L300 Hyaluronic Renewal är en hudvårdsserie där stjärningrediensen är hyaluronsyra. I hudvårdsserien ingår en dagkräm med och utan SPF, nattkräm, serum, ögonkräm och en ansiktsolja. Alla produkter i Hyaluronic Renewal innehåller hyaluronsyra och andra vårdande, stärkande och återfuktande ingredienser.

[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]
[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top