VAD ÄR NIACINAMIDE OCH VAD ÄR DET BRA FÖR?

Vad är niacinamide och vad är det bra för

En ingrediens som har hittat sin plats i många hudvårdsrutiner är niacinamide. Ingrediensen är bland annat känd för sin förmåga att reducera synligheten av förstorade porer – riktigt bra för alla med en oljig / kombinerad hud! Vi går igenom vad niacinamide är och vad niacinamid är bra för.

Niacinamid är en aktiv form av vitamin B3 och har fler bra egenskaper som kan hjälpa huden. Framförallt genom att reducera förstorade porer, reglera talgproduktionen och stärka hudbarriären. Ingrediensen är med andra ord multifunktionell, effektiv men samtidigt mild för huden.

Niacinamid kan göra skillnad för din hud och har en väldokumenterad effekt. Här kommer 3 bra saker med niacinamid.

Niacinamid reglerar talgproduktionen och minskar synligheten av porer. Ingrediensen reducerar synligheten av porer på grund av att stora porer bland annat beror på överflödig talg som fyller ut och utvidgar porerna. Genom att motverka tilltäppta porer så reducerar även niacinamid uppkomsten av finnar och orenheter. Därför är niacinamid en favorit bland dem som har oljig eller kombinerad hud.

En annan bra sak med niacinamide är att den reducerar irritation och stärker hudbarriären. Niacinamid bidrar till att öka produktionen av ceramider i huden, vilka är avgörande för att stärka hudens barriärfunktion. Genom att stärka hudbarriären hjälper den även till att bevara fukten i huden. Dessutom har ämnet en reducerande effekt på rodnad och inflammation i huden, vilket främjar en balanserad hud.

Genom sin stärkande effekt på hudbarriären kan niacinamid med fördel användas av de flesta, i en rutin tillsammans med aktiva ingredienser, och som en del av en så kallad ’skincycling’ rutin. Dock är det såklart alltid viktigt att lyssna på sin hud när det kommer till hudvård. Produkterna i L300 Niacinamide är speciellt framtagna för oljig och kombinerad hud, men är även dermatologiskt testade på känslig hud.

Niacinamid som ingrediens kan du hitta i allt från rengöringsprodukter, serum, ansiktskrämer och ansiktsmasker. I hudvårdsserien L300 Niacinamide kan du hitta serum, ansiktskräm och nattmask som alla innehåller niacinamid.

Rengör ansiktet med Deep Cleansing Gel

Använd Deep Cleansing Toner. Du kan applicera toner med hjälp av en bomullsrondell. Vissa föredrar även att droppa några droppar toner i händerna och varsamt massera eller klappa in i huden.

Applicera Be Clear Purifying Serum.

Applicera ansiktskrämen Matte Moist Light Cream.

På kvällen byter du ut ansiktskrämen mot Pure Calm Overnight Mask.

[xyz-ips snippet="Video-Section-Blog-article"]
[xyz-ips snippet="Show-element-on-blog-article"]
Scroll to Top