C-vitamin i hudvård - Vad är vitamin C och varför behöver huden det?

C-vitamin är en hyllad ingrediens inom hudvård.  Många vänder sig C-vitamin för att få en jämnare hudton med ökad lyster. Men vad är vitamin C? Vad gör den för huden och hur ska man använda det? Vi guidar dig igenom C-vitamin i hudvård och hur superantioxidanten används.

Tre unga tjejer håller om varandra och skrattar

Vad är C-vitamin?

C vitamin är någonting som vi hört ska vara bra för oss, och det är faktiskt viktigt för ett antal funktioner i kroppen!

C-vitamin är en antioxidant i kroppen. Det innebär att den motverkar skadlig oxidativ stress och bildandet av fria radikaler. Och vad betyder detta då? Oxidativ stress kan beskrivas som en kemisk obalans i kroppen, där en del av syret omvandlas till fria radikaler. Detta kan leda till för tidigt åldrande och utvecklingen av bland annat hjärt- och kärlsjukdomar och cancer.

C-vitamin är någonting som kroppen inte kan producera själv. Därför är det viktigt att få i oss det via kosten, så farmor ljög inte när hon sa hur viktigt det är att få i sig frukt och grönsaker!

 

Vad gör Vitamin C för huden?

Vitamin C spelar också en viktig funktion när det kommer till vår hud. Vitamin C är en byggsten i tillverkningen av kollagen, ett av kroppens vanligaste protein. Kollagen bidrar bland att annat till hudens slät- och fasthet. Kollagenproduktionen påverkas av solljus, mycket socker i kosten och avstannar även i 25-årsåldern.

Genom att applicera C-vitamin på huden kan man stärka kollagenstrukturen och få en fastare hud, reducera rynkor, förbättra ojämnheter och förbättra lyster. Vitamin C i hudvård skyddar också cellerna mot till exempel UV-strålning.

Man kan inte påverka C-vitaminhalten i huden genom att bara äta frukt och grönt, utan man behöver applicera c-vitamin direkt på huden. Genom att applicera produkter med c-vitamin på huden kan man motverka skador från föroreningar eller solljus.

 

Fördelar med att använda C-vitamin

  • C vitamin hjälper till att bekämpa fria radikaler och skador som orsakas av UV-strålning
  • Hjälper till att ljusa upp ärr och pigmentfläckar
  • Förbättrar kollagenproduktionen
  • Ger huden en fin lyster
  • Hjälper till att reparera skador i huden efter att man vistats i solen

 

När och hur ska man använda Vitamin C på huden?

Det finns många hudvårdsprodukter som innehåller vitamin c. För att få bästa effekt av vitamin C rekommenderar vi att man använder ett serum som innehåller c-vitamin i sin hudvårdsrutin. L300 erbjuder ett effektivt och prisvänligt serum som innehåller vitamin C. Face Serum Vitamin C innehåller Sodium Ascorbyl Phosphate (SAP), som är en stabil och vattenbaserad form av C-vitamin. Resultatet är en jämnare hudton och en strålande lyster!

För bästa effekt, använd serum med C-vitamin på morgonen för ett bättre skydd mot UV-strålning och föroreningar. C-vitamin i hudvård kan användas året runt, men se till att använda hudvårdsprodukter med vitamin c under sommarhalvåret för att få ut det bästa av denna superantioxidant. Tänk på att vitamin c inte ersätter solskydd, så glöm inte SPF!